Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A magyar biliárd legjobbjai között
A többszörös világbajnok belga játékosokkal Varga Péter (bal szélen) és Szolnoki Tamás (jobb szélen)

A magyar biliárd legjobbjai között

| Páder Vilmos | Sport

Világviszonylatban sportáguk sikeres képviselői a soproni Vörös István biliárdiskola magyar bajnokai: Szolnoki Tamás, Varga Péter és a szabad játékok legjobbja, Kemény Csaba.

Szolnoki Tamás és Varga Péter biliárd-pályafutása mesébe il­­lő. Huszonnégy évvel ezelőtt ismerkedtek meg a sportággal, majd Vörös István – aki évtizedekig a hazai sportág legjobbja volt – felkarolta a fiatalokat, és elindultak hódító útjukra. Az eredmények egyre jobbak lettek hazai és nemzetközi versenyeken is. Szolnoki megnyerte a profikkal felálló osztrák bajnokságot és Ausztria bajnoka lett. Mellette kétszer lett az oszt­­rák bajnokságban második és kétszer negyedik helyezett.  

Az idei magyar bajnokság dön­­tőjét Szolnoki Tamás és Var­­ga Péter játszotta, végül Var­­ga nyert, de a kvalifikáció szerint minden ország első és második helyezettje is részt vehet a tavaszi világbajnokságon. Így a két soproni sportember párosban képviselte hazánkat a Németországban, Viersenben rendezett háromfalas csapat vb-­n, ahol 23 ország 24 csapata látványos, izgalmas, szoros csatákat vívott egymással. A soproni magyar válogatott páros a favorit Egyiptommal és a ké­­sőbbi világbajnok Koreával szoros partikat játszott.

Május elején Németországban, Brandenburgban rendez­ték 10 napon át – minden já­ték­nemben – az Európa-bajnokságot. A magyar csapat, Vargával és Szolnokival a világ legjobbjait felvonultató belgákkal nagyon szoros partit játszott, féltávnál még a magyarok vezettek, de végül a nagyobb tudás győzött. A soproni delegáció minden elismerést megérdemel, mivel erőn felül, saját finanszírozásban képviselte hazánkat és a Sopront a világversenyeken.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...