Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A mindennapi munka ereje
Fegyverneky Zsófia (k) és Ezyioda Uzezi Magbegor (j), a Sopron, valamint Binta Mommy ­Daisy Drammeh (b2) és Giedre Labuckiene (j2 hátul), a Girona játékosa a múlt heti összecsapáson. A Sopron fantasztikus negyedik negyeddel nyerte meg a találkozót. Fotó: MTI – Krizsán Csaba

Laczka Miklós: Alkalmazkodnunk kell a váratlan helyzetekhez is

A mindennapi munka ereje

| Rázó László | Sport

A megszokotthoz képest sokat változott szezon közben a Sopron Basket játékoskerete. Laczka Miklós másodedzőt kérdeztük arról, hogy milyen nehézséget okoz a játékosmozgás, mennyire elégedett a csapat eddigi teljesítményével.

Brittney Sykes-szal szerződést bontott a Sopron Basket, Courtney Vandersloot meg sem érkezett városunkba, visszatért a csapathoz Yvonne Turner, múlt héten pedig egy új klasszis hátvéd, Olivia Epoupa igazolását is bejelentették.

– A szezon kezdete óta elég nagy volt a játékosmozgás. Milyen nehézséget okoz ez a szakmai stábnak?

– Az új játékosok beépítése, egy esetleges szerződésbontás kezelése sohasem könnyű. Már csak azért sem, mert a játékoskeret sokszor tőlünk független, külső tényezők miatt változik. Ebben a szezonban valóban többször kerültünk váratlan helyzetbe, de igyekszünk ezeket rugalmasan kezelni. Sokáig éreztük úgy, hogy nem olyan a keret, ahogy azt elterveztük. Igyekeztünk mindig a rendelkezésre álló játékosokból kihozni a maximumot.

– Úgy néz ki, hogy sikeresen: a csapat vezeti az Euroliga-csoportot és a hazai bajnokságot is.

– A helyzethez képest azt kell mondjam, valóban nagy siker, hogy így állunk a tabellákon. Rögtön hozzáteszem: ez csak egy pillanatnyi állapot, az érmeket nem ilyenkor osztják. Sokat kell még azért dolgozni, hogy ezeknek a részsikereknek a végelszámolásnál is kézzelfogható eredményük legyen.

Fotó: Németh Péter

– A sikerekhez már a csapat új hátvédje, a klasszis játékos hírében álló Olivia Epoupa is hozzájárulhat. Mit vártok az új csapattagtól?

– Próbáltunk olyan játékost igazolni, aki tulajdonságai alapján jól beleillik a csapatnál kialakított koncepcióba. Izgatottan várjuk mi is, hogy mennyire lesz sikeres a beilleszkedése, milyen gyorsan tudja felvenni a ritmusunkat – és persze azt is, hogy mennyit tud majd hozzátenni a csapat játékához. Bizakodóak vagyunk, reméljük, komoly erősítést jelent majd a játéka.

– Telnek a hetek a szezonból, most már ismeritek az ellenfeleket a hazai és nemzetközi mezőnyben is. Mire lehet képes az idei Sopron Basket?

– Valóban kaptunk már egy képet arról, hogy milyen játékerőt képviselnek az ellenfeleink, ugyanakkor nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Többet tudunk majd, ha látjuk Olivia Epoupát élesben is játszani, de ez sem változtat az eredeti hozzáállásunkon: már korábban jellemző volt ránk, hogy nem tekintünk túlságosan előre, kizárólag az előttünk álló feladatra, mérkőzésre koncentrálunk. Továbbra is igyekszünk a napi munkát a lehető legmagasabb szinten elvégezni, és bízunk abban, hogy ez a filozófia az idei szezonban is sikeres lesz – eddig mindenesetre működőképes volt a rendszerünk.

Fotó: Németh Péter

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.