Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A siker kapujában a lányok
A Sopron Basket péntekes este 8-kor lép pályára az Euroliga négyesdöntőjének első mérkőzésén. Fotó: Németh Péter

Gáspár Dávid: Minden erőnket mozgósítjuk az újabb négyesdöntőre

A siker kapujában a lányok

| Rázó László | Sport

Gőzerővel készül az Euroliga négyesdöntőjére a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid vezetőedző szerint bár óriási eredmény, hogy idén ismét eljutott a soproni együttes a ­Final Fourba, nem érik be ennyivel.

– Rengeteget dolgoztunk azon, hogy ismét ott lehessünk Európa legjobb négy együttese között – kezdte Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője. – Nagyon készülünk a négyesdöntőre, és minden erőnket mozgósítjuk, hiszen a siker kapujában nem szeretnénk megállni… Múlt héten azon volt a hangsúly, hogy három sérült játékosunk, Briann January, Tina Kajisnik és Jelena Brooks ismét rendelkezésre tudjon állni, így számukra elsősorban a pihenés, gyógykezelés volt az elsődleges. A sérülések néhány napig hátráltatták a csapat felkészülését, mert a hiányzók miatt nem tudtunk öt az öt ellen edzeni.

A szakember szerint a négyesdöntőbeli első ellenfelük, a Salamanca Európa egyik legjobb együttese. A spanyol csapat rendkívül szervezett kosárlabdát játszik.

– Mi azt ígérjük, amit minden meccs előtt hangsúlyozunk a szezon kezdete óta: igyekszünk ezen az összecsapáson is a maximumot nyújtani, a legjobb formánkat hozni – zárta Gáspár Dávid.

Az Euroliga négyesdöntőjét Isztambulban rendezik, a Perfumerias Avenida – Sopron Basket mérkőzés április 16-án, pénteken este 8-kor kezdődik, a bronzmérkőzés vasárnap 14 órakor, a döntő 18 órakor lesz. Az M4 Sport a soproni együttes mindkét meccsét élőben közvetíti.

Czukor Dalma: kiváló egyéni teljesítmény kell

Czukor Dalma szerint sem volt zökkenőmentes a Sopron Basket felkészülése az Euroliga négyesdöntőjére. A sérülések miatt csak vasárnaptól tudott teljes kerettel készülni az együttes. A 21 éves bedobó azt mondta: nem egyszerű szinte folyamatosan csúcsformában tartani a csapatot.

– Ennek egyik fontos eleme az edzések és pihenések, regenerációk magas szintű tervezése és egyensúlyban tartása, ami nálunk, úgy érzem, nagyon jól működik – fogalmazott Czukor Dalma. – A csapat hozzáállása a munkához minden egyes napon maximálisan profi, szerintem ez segít minket ahhoz, hogy a hosszú szezonban minél kevesebb hullámvölgyünk legyen, és folyamatosan magas teljesítményre legyünk képesek.

Kiemelte: minden előttük álló mérkőzést meg akarnak nyerni, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen nagyon jó csapat a Salamanca.

– Az elődöntőben a győzelemhez nagyon jó egyéni és csapatvédekezésre van szükség, illetve fontos lesz a türelmes támadójáték, emellett kiváló egyéni teljesítmények is kellenek a sikerhez – tette hozzá Czukor Dalma, aki akkor lesz elégedett a csapat teljesítményével, ha a társaival együtt úgy érzik: mindent kiadtak magukból a győzelmekért.

Czukor Dalmának kiválóan ment a játék a Diósgyőr elleni bajnoki elődöntőben: a párharc soproni mérkőzésén 14 pontot szerzett úgy, hogy dobást sem hibázott. A játékos saját teljesítményéről azt mondta: nap mint nap azon dolgozik, hogy a játékpercei alatt a legtöbbet tudjon segíteni a csapatnak, és azt a lehetőséget, amit kap az egyes mérkőzéseken, a lehető leghatékonyabban használja ki.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...