Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
All-star ötösben Botond
Flasár Botondot (b) kimagasló játékának köszönhetően a nyolcasdöntő legjobb ötösébe is beválasztották.

All-star ötösben Botond

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U16-os együttese a legjobb négy közé került az idei nyolcasdöntőben, Misa Popadic együttese végül óriási küzdelemben maradt le a dobogóról.

 A csapat centere, Flasár Botond szenzációsan játszott a bronzmeccsen: a Budapesti Honvéd ellen 19 pontot dobott, négyből három hárompontosa talált célba és leszedett 18 (!) lepattanót, mindez 37-es teljesítménymutatót ért. A 16 éves, 198 centiméter magas játékos a Pécs elleni elődöntőben is remekelt, azon a találkozón 14 pontja mellett 22 lepattanót gyűjtött be. A kimagasló teljesítményre a szakemberek is felfigyeltek, Botondot beválasztották a nyolcasdöntő legjobb ötösébe. A fiatal játékos hatéves kora óta kosárlabdázik, klasszikus centerposzton játszik. Véleménye szerint a kiváló teljesítmény a jó csapatmunkának köszönhető.

– Szerintem a teljesítményem nem lenne kiemelkedő a csapat nélkül – mondta a fiatal kosárlabdázó. – A játékostársak nagyban hozzájárulnak a teljesítményemhez. Az erősségeim közé tartozik a lepattanózás, a pontszerzés és az alsóposztjáték. Amiben fejlődnöm kell még, az a lábmunka és az alkalmazkodókészség.

A játékos hozzátette: örömmel vette, hogy bekerült a nyolcasdöntő legjobb ötösébe, ugyanakkor a csapat szereplését az egyéni elismerésnél is fontosabbnak tartja.

– Valóban, beválasztottak a nyolcasdöntő all-star ötösébe, aminek nagyon örültem, ugyanakkor egy csapat bronzéremnek jobban örültem volna – vélekedett.

Flasár Botond céljai között szerepel, hogy NB I-es kosárlabdázó legyen.

Kapcsolódó cikkek