Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aranyérem a vb-n
Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye után a dohai vizes világbajnokságon. Fotó: MTI – Derencsényi István

A női vízipólósok olimpiai kvótáért küzdenek

Aranyérem a vb-n

| Sport

Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig hatodik helyével olimpiai kvótát szerzett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a dohai világbajnokságon.

A 26 esztendős, ötkarikás ezüstérmes Rasovszky karrierje második világbajnoki címét szerezte meg: 2019-ben Kvangdzsuban 5 kilométeren, míg most az olimpiai versenyszámban diadalmaskodott.

– Úgy jöttem ide a tavalyi vb után, hogy szeretnék megint érmet nyerni, ami egy jó kis évkezdés lenne, ezért próbáltam minél többet beletenni. Itt most a körülmények nagyon kedveztek nekem, hiszen volt egy kis szél, hullámzott, és a víz is inkább hűvösebb volt a megszokottnál – nyilatkozta Rasovszky Kristóf.

Az olimpiai szám másik magyar versenyzője, a 20 éves Betlehem Dávid csak az utolsó métereken maradt le a dobogóról.

A szombati versenynapon Fábián Bettina olimpiai kvótát szerzett, mivel 12. helyen zárt a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében.

Hétvégén a női vízilabda-válogatott is megkezdte a szereplését: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a vasárnapi nyitányon 19–8-ra nyert Új-Zéland ellen.

A magyar csapatban a rekordot jelentő kilencedik vb-jén szereplő kapitány, Keszthelyi Rita ötször, Gurisatti Gréta pedig hatszor volt eredményes. A magyarok kedden (lapzártánk után) Szingapúr ellen folytatták. A tornán két olimpiai kvótát osztanak ki, a mieinknek még nincs párizsi indulási joguk.

A férfi válogatott lapzártánk után kezdte a tornát.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A szabadidősport városa

A szabadidősport városa

2024. 02. 14. | Rázó László

Nemzeti sportvárosként szokták aposztrofálni Sopront, ugyanakkor Kósa István, a Soproni Szabadidősport Szövetség elnöke szerint településünk méltán pá...

Sportoló nemzet

Sportoló nemzet

2024. 02. 14.

Több mint kétszáz gyermek vett részt a Sportoló Nemzet kosárlabdakupán szombaton Sopronban.