Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Aranyérmes U17-esek
27 győzelemmel és 1 vereséggel zárta az utánpótlás-bajnokságot az SC Sopron U17-es csapata, most a régió bajnokaként rész vesznek egy három párharcos rájátszásban. Fotó: Tóth Péter

Majoros Zoltán edző: Le a kalappal a srácok előtt!

Aranyérmes U17-esek

| Molnár Zoltán | Sport

Az SC Sopron csapatai közül három is dobogós helyen végzett a labdarúgó utánpótlás-bajnokság 2020/21-es szezonjában, a legeredményesebb az U17-es alakulat volt.

Mindhárom színű éremből került az SC Sopronhoz az utánpótlás-bajnokságok végeztével. Az U17-es csapat a szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, végig magabiztosan vezetve zárt az élen. Mérlege 27 győzelem és csupán 1 vereség volt. Majoros Zoltán tanítványai ezzel kivívták, hogy a régió bajnokaként részt vegyenek egy három párharcos rájátszásban, melynek célja az országos ifjúsági bajnokságba való feljutás. Rögtön az 1. fordulóban kettős győzelemmel, összesítésben 5–2-vel rajtoltak a fiúk. A 2. fordulóban az Újbuda FC következik majd – a meccs szerdán 17 órakor kezdődik a városi stadionban.

– Egy hosszú és kemény bajnoki szezon van mögöttünk – kezdte Majoros Zoltán korosztályos edző. – Le a kalappal a srácok előtt, akik egy szinte hibátlan évet produkáltak. Nagy győzelemmel kezdtük a rájátszást, célunk, hogy minél szebb eredménnyel fejezzük is be.

Az egyesület U19-es csapata az utolsó fordulóig szintén harcban állt az aranyért, végül a második helyen végzett. Horváth György együttese nagyszerű tavaszi szezont produkálva nagyon közel volt a legfényesebb érem megszerzéséhez. Emellett a Körmendi Tamás vezette U15-ös korosztály is éremmel büszkélkedhet. Ők is egy remek évadot követően állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Ami a lányszekciót illeti, az SC Sopron NB II-es női csapata is befejezte a szezont, végül a tabella 13. helyén zárt. Célként a becsületes helytállás és szezonzárás volt kitűzve, amit maradéktalanul teljesítettek is a lányok.

Megvan az új edző: Németh Norbert lett az NB III-as felnőtt csapat vezetőedzője, az SC Sopron elnöksége hivatalosan is megállapodott az együttest a 2021/22-es szezontól irányító szakemberekkel. A bejelentés értelmében a soproni kötődésű, az előző szezonban asszisztensedző Németh Norbert veszi át a vezetőedzői feladatokat, Végh Tibor pedig a szakmai igazgatói posztot tölti majd be.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...