Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az Eb-selejtezőre készül a válogatott

| Sport

– A magyar labdarúgó-válogatottnál továbbra is a „csapat” a legfontosabb kulcsszó – véli Marco Rossi. A nemzeti együttes a héten kezdi az Európa-bajnoki selejtezőt. A cél természetesen a 2024-es Eb-részvétel.

A magyar labdarúgó-válogatott március 23-án, csütörtökön Észtországot fogadja felkészülési mérkőzésen, négy nappal később pedig Bulgária ellen kezdi meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjét, szintén a Puskás Arénában.

– Egység. Elkötelezettség. Szerencse. – Marco Rossi szövetségi kapitány ezzel a három szóval foglalta össze, mire van szüksége a magyar válogatottnak, hogy sorozatban harmadszor is kijusson az Európa-bajnokságra. Az ellenfél Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lesz a novemberig tartó sorozatban, az egyenes ági kijutáshoz az első két hely valamelyikét kell megszerezni.

A márciusi mérkőzéseken több hiányzó nehezíti a szövetségi kapitány és stábja feladatát. Gulácsi Péter, Schäfer András, Callum Styles és Nagy Zsolt is sérülés miatt nem készülhet a csapattal, illetve az ősszel visszavonuló Szalai Ádám pótlására is fenntartható megoldást kell találni.

Rossi leszögezte, már csak a sérültek miatt is nagyon kemény összecsapásra számít Bulgária ellen, mely jelenleg 71. a FIFA világranglistáján (hazánk a 36.).

A szövetségi kapitány ezúttal négy (keret)újoncot hívott meg a válogatottba: Hegyi Krisztiánt, Demjén Patrikot, Csoboth Kevint, Varga Barnabást – közülük hárman játszanak az OTP Bank Ligában. Összesen tíz NB I-es játékos található a legfrissebb válogatott névsorban.

(Forrás: M4 Sport) 

A magyar válogatott márciusi programja:

Március 23., csütörtök 19.30, Puskás Aréna (felkészülési mérkőzés)

Magyarország–Észtország (M4 Sport, m4sport.hu)

Március 27., hétfő 20.45, Puskás Aréna (Eb-selejtező)

Magyarország–Bulgária (M4 Sport, m4sport.hu)

Kapcsolódó cikkek