Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Az egységben van az erőnk”
Sitku Márton szerint kiváló a csapategység az SKC-nál, ezért jönnek sorra a győzelmek. Fotó: Németh Péter

Sitku Márton: Megható volt számomra Kostas Flevarakis gesztusa

„Az egységben van az erőnk”

| Munkatársunktól | Sport

Elképesztő sorozatot produkál az SKC! A 10. győzelmet Nyíregyházán szerezte meg a csapat, ezt Sitku Mártonnak ajánlotta Kostas Flevarakis. A 22 éves játékos édesapja a nyíregyházi kosárlabda ikonikus alakja volt, két éve hunyt el.

– Milyen érzés volt hallani, hogy neked ajánlotta a győzelmet a vezetőedző?

– Nagyon köszönöm, hogy így gondolt rám Kostas Flevarakis. Felkavaró volt már a reggeli dobóedzésre is bemenni a nyíregyházi csarnokba. Ugyanakkor a mérkőzés hangulata kiváló volt, és éreztem, hogy a nyíregyházi szurkolók biztatnak, ez nagyon jólesett. Aztán a pályán már ki kellett zárni az érzelmeket, hiszen nagyon nehéz ellenfél a Nyíregyháza, az egyéni játékot erőlteti, taktikailag szinte lehetetlen felkészülni erre, ezért is mondom, hogy nagy győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy Fazekas Csabi barátomnak – aki szintén Nyíregyházáról származik – nagyon jól ment a játék, végre kezd formába lendülni a sérülése után.

– Az SKC elképesztő győzelmi sorozatot produkál, volt részed hasonlóban?

– Felnőttként még az NB I. B-s Nyíregyházában voltak többgyőzelmes szakaszaink, de ilyen győzelmi sorozatot talán juniorként élhettem át utoljára. Nagyon összeállt a csapat, és úgy érzem, mérkőzésről mérkőzésre én is hozzá tudok tenni a játékunkhoz.

– Minek köszönhető ez a kiemelkedő eredménysor?

– Szerintem egyértelműen a régi–új edzőnknek. A csapatban korábban is megvolt a kvalitás, aztán Kostas Flevarakis nagyon jól ráérzett, hogy kell összerakni a mozaikdarabkákat, most kiváló csapatként funkcionálunk. És ne feledjük, hogy sérüléshullám sem sújt már bennünket!

– Meddig menetelhet idén az SKC?

– Most már egyértelmű célunk, hogy a középszakasz felsőházába bejussunk. Ugyanakkor nem tekintünk túlságosan előre, mindig kizárólag a következő meccsre koncentrálunk.

Kapcsolódó cikkek