Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az élmezőnyben telelnek
Az idei utolsó mérkőzésen is nyerni tudott az SC Sopron: 4–1-re diadalmaskodott a csapat a Vitnyéd ellen. Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron a második, a SFAC a hatodik helyen áll a tabellán

Az élmezőnyben telelnek

| Munkatársunktól | Sport

A megyei labdarúgó első osztályban a hétvégén befejeződött az idei küzdelemsorozat. Mindkét soproni csapat győztesen hagyta el a játékteret: az SC Sopron hazai pályán 4–1-re diadalmaskodott a Vitnyéd ellen, a SFAC 1900 pedig Pannonhalmán nyert 5–3-ra.

A nyáron újjászerveződött SC Sopron a feljutás igényével vágott neki az évadnak. – Sok fiatal játékos került hozzánk különböző edzettségi állapotban, ezért számunkra nehézkesen indult a bajnokság – mondta Bücs Zsolt vezetőedző. – Az idény közben sokat fejlődött a csapat játéka, az utolsó nyolc–tíz fordulóban már olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel elégedettek lehetünk. Játékban léptünk előre, de a mérkőzések lezárásához szükséges gyilkos ösztön olykor hiányzott a futballunkból, emiatt veszítettünk pontokat. Az ellenfelek gyakran kihasználták, hogy a játékvezetőktől kevés védelmet kaptunk.


A táblázatot az egy meccsel kevesebbet játszott Koroncó vezeti 40 ponttal, a Kapuvár és az SC Sopron 36–36 egységgel követi őket.

– A listavezető nyomás és feljutási kényszer nélkül szerepel, rólunk ez nem mondható el – folytatta Bücs Zsolt. – Döntő lesz az első tavaszi forduló, ha az extra játékosokkal is rendelkező Koroncó otthonában tudnánk győzni, akkor nőnének a reményeink a bajnoki cím és az osztályozó elérésére. A téli szünetben szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet, de ez nem lesz könnyű. Magasabb osztályból szinte senki nem akar a megyeibe igazolni. Ezt a nyári példák is alátámasztják.


A SFAC 1900 21 ponttal a 6. helyen fejezte be az őszt.

– Nagyvonalakban elégedett vagyok a helyezéssel, hiszen a célunkat elértük, a pontok tekintetében azonban van hiányérzetem. Többször játszottunk úgy döntetlent, amikor győzelmet engedtünk ki a kezünkből – kezdte Katona Sándor vezetőedző.

A piros-fehérek mínusz tízes gólkülönbséggel zártak, a mezőnyben a legtöbb gólt kapott csapatok között állnak. Ebben jelentős szerepet játszott három súlyos vereségük (Abda 0–6, Koroncó 1–7, Ménfőcsanak 0–8).

– Valóban sok gólt kaptunk, de elég sokat is rúgtunk. Ez a tendencia már évek óta érvényesül nálunk. Ez elsősorban a játékoskeretünk összetételéből adódik, a támadóinknak nem kenyerük a védekezés. Kevesen vagyunk, emiatt is tervezünk egy-két téli átigazolást, de lehet távozónk is. A felkészülést az Angeron végezzük majd, aki ismeri az itteni körülményeket, az tudja, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.



Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...