Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az első lépést megtették
A bajnoki döntő első mérkőzésén 80–68-ra nyert a Sopron Basket a SERCO UNI Győr ellen. Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket következő meccse pénteken 18 órakor kezdődik

Az első lépést megtették

| Munkatársunktól | Sport

Megnyerte a bajnoki döntő első mérkőzését a Sopron Basket. Mivel a csapat az alapszakaszban az első helyen végzett, a rájátszásban minden párharcban pályaelőnyben van.

A Győr elleni bajnoki döntő első meccsét is hazai pályán játszották Fegyvernekyék. A szombati összecsapáson magabiztos játékkal győztek a soproni hölgyek, így egy–nullás vezetéssel várhatták a győri visszavágót (a mérkőzés kedden, lapzártánk után ért véget).

– Örülök a győzelemnek, a mutatott játék képével viszont egyáltalán nem vagyok elégedett – fogalmazott Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője. – Sokszor kapkodtunk, ügyetlenkedtünk, 16 eladott labdánk volt, bizonyos helyzetekben okosabban is játszhattunk volna. Gratulálok a Győrnek, keményen küzdött, tartotta a lépést velünk. Az első negyedben volt öt perc, amikor jól játszottunk, de ez nem lesz elég a következő mérkőzésre. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen nagy számban kilátogattak és buzdítottak minket!

– Fizikális mérkőzést vívtunk egymással – mondta Ezi Magbegor, aki 19 pontot szerzett a Sopronnak. – Élveztem a mérkőzést, büszke vagyok a csapatra, előnyt szereztünk a párharcban.

A bajnoki döntő harmadik összecsapása pénteken este 6-kor kezdődik a Novomatic-arénában.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.