Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az év edzőmérkőzése volt
A soproni edzőpályán valószínűleg nézőcsúcs született.

Kétezren a strand helyett a labdarúgást választották 1993 nyarán

Az év edzőmérkőzése volt

| Papp Győző | Sport

Sopron futball-lázban égett 1993 nyarán, hiszen az SLC június végén jutott fel az első osztályba, és ennek köszönhetően a városnak először lett NB I-es labdarúgócsapata. A Káposztás utcai pályát átépítették, hogy alkalmas legyen az élvonalra.

Július 24-én, vasárnap délután ragyogó napsütésben a Rába ETO szerepelt Sopronban. A Kisalföld Az év edzőmérkőzése címmel tudósított az eseményről, amelyre kétezren voltak kíváncsiak, ennyien választották a focit a kellemes fürdőzés helyett.

Verebes József, a Mágus újdonsült szövetségi kapitányként is érkezett Sopronba, a népes publikum megtapsolta, miközben a vendégek kispadjához sétált.

A hazai szurkolókat a meccs elején csalódás érte: Pintér már a második percben 18 méterről csavart egy szabadrúgást az angliai ifjúsági Európa-bajnokságról hazatért Babos kapujának jobb sarkába. 1–0. Tovább rohamozott az ETO, a soproni kapus ekkor többször bravúrosan védett, ám a 23. percben Rugovics szabadrúgása után alulmaradt Klausszal szemben, aki a hálóba fejelt. 2–0. Nem sokkal a szünet előtt a jó helyzetbe került Majoros lőhetett kapura, Végh lábbal hárította a soproni középpályás labdáját.

A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, melyet kimaradt soproni helyzetek fűszereztek. A hajrában mégis az ETO szerzett újabb gólt: a bal oldalon felfutó Virág visszagurított labdáját Szurgent 16 méterről elemi erővel bombázta Kállai kapujába. 3–0.

EMDSZ–SLC – Rába ETO FC: 0–3 (0–2), Sopron, 2000 néző. Vezette: Oláh.

EMDSZ–SLC: Babos (Kállai) – Varsányi, Udvardi (Varga K.), Katona (Horváth P.), Árpási (Mentes) – Borsos (Gombás), Deák (Orzán), Chiratcu (Fekete), Majoros (Nagy Jenő) – Ördög, Korsós (Horváth B.). Edző: Győrfi László.

Rába ETO: Végh – Csikós, Pintér, Kuttor, Bordás – Ivanics, Rugovics, Csertői, Nagy Jaroszlav, Ignácz – Klausz. A második félidőben: Bíró – Lakos, Pintér, Kuttor (Nagy), Virág – Földes, Lázár, Makkos, Mikóczi – Herczeg, Szurgent. Edző: Verebes József. Gsz.: Pintér, Klausz, Szurgent.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Racionális eredmény

Racionális eredmény

2024. 05. 15. | Rázó László

Baksa Szabolcs másodedző szerint összességében reális az SKC 7. helyezése, amelyet a Debrecen elleni győztes párharccal szerzett meg az együttes. A sz...