Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az önvédelmi klub öt éve

Az önvédelmi klub öt éve

| Munkatársunktól | Sport

Idén márciusban ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját a város speciális önvédelmi sportklubja, a Krav Maga SC Sopron.

A klub megalapítója számára nem volt ismeretlen ez a fajta sport, ugyanis korábban katonaként dolgozott. Gőgh Zoltán Ausztriában először Kismartonban (Eisenstadt), majd Nagymartonban (Mattersburg) és Bécsben képezte magát.

– 2012-ben úgy döntöttem, hogy az újonnan megalapított sportiskolámat hazatelepítem – közölte Gőgh Zoltán. – Az önvédelmi csoport ma már nyolcvanhét aktív tagot számlál. Rendszeresen sportolnak itt civilek, nők, gyermekek és hivatásos sze­­mélyek is.

Gőgh Zoltán kifejtette, a küzdősportoknál általában van egy szigorú szabályrendszer, amelyhez ragaszkodni kell, és ezt az edzők, bírák, pontozók szigorúan be is tartatják. – Nálunk a fő szabály az „áldozatjelölt” testi épségének védelme, akár a támadó rovására is – tette hozzá. – A legfontosabb, hogy mindenki épségben hazajusson az iskolából és munkahelyéről. Legyen az a legfiatalabb, hétéves tanulónk vagy a legidősebb, hatvannégy éves.

Mint megtudtuk, idén indítottak egy Krav Fitt csoportot, ahol a sportolók a küzdősport és katonai képzés elemeihez hasonló, sokszor azonos edzéseket hajtatnak végre, ám az „agresszív” elemeket kivették belőlük.

Kapcsolódó cikkek