Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az SC Sopron ünnepe
Az SC Sopron legifjabb sportolói izgatottan várták az idei ajándékozást Fotó: Griechisch Tamás

Az egyesület élen jár az utánpótlás-nevelésben

Az SC Sopron ünnepe

| Páder Vilmos | Sport

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

A város legnagyobb labdarúgó egyesületének elnöke, Csiszár Ákos köszöntötte a meghívott vendégeket, külön Csiszár Szabolcs sportért felelős alpolgármestert, Abdai Zsoltot, a sport és turisztikai bizottság elnökét, az egyesület támogatóit, labdarúgóit, edzőit, s nem utolsósorban a sport szeretetére nevelő szülőket.

Köszöntőjét követően az elnök ismertette az elmúlt évben történteket. Mozgalmasabb évet zártak az előzőnél, az egyesületnek új otthona lett. A virtuális világban is szeretnének továbbra is jól helytállni. Csiszár Ákos megköszönte az öregfiúk példás hozzáállását, akik játékukkal erősítették a klub hírnevét, és bizonyították, hogy múlt nélkül nincs jövő. Örvendetes, hogy a női szekció kiemelt központú lett, valamint az utánpótlás-nevelés után a felnőtt együttes – amely 100 százalékban az utánpótlásra épült – is kiválóan szerepel a bajnokságban. Az elnök kiemelte, hogy az egyesület egy nagy család, amiben fontos szerepet játszik a szülők sportra nevelő munkája, külön köszönet érte.

Csiszár Szabolcs, a város sportjáért felelős alpolgármester beszédében kiemelte, hogy közel 80 egyesület működik sikeresen városunkban, de az aktív létszámot tekintve az SC Sopron kiemelkedik a mezőnyből. Az egyesület az utánpótlás-nevelésben élen jár, az óvodás korosztálytól az öregfiúkig felöleli a labdarúgás teljes palettáját, valamint az e-sport virtuális világában is komoly szerepet játszik.

Az ünnepség végeztével különdíjakat adtak át: az év csapata az U14-es leányegyüttes, az év szakembere Finta Zoltán, az U17-es korosztály NB III. listavezetőjének edzője lett. A záró műsort már hagyományosan a női szekció szolgáltatta, a legkisebb palánták bevonásával. Az ajándékozást követően öröm volt látni a kicsik csillogó szemeit. A jelenlévők közül sokan megjegyezték, hogy ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni és élni.

Kapcsolódó cikkek