Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bajnok soproni bokszoló
A 16 éves soproni Kovács Nikolett megnyerte a Bornemissza-emlékversenyt, valamint különdíjat is kapott.

Bajnok soproni bokszoló

| Munkatársunktól | Sport

Májusban rendezték meg Egerben a hetvenedik ­Bornemissza-emlékversenyt, amelyen 13 nemzet 204 ifjúsági, valamint junior korú női és férfi öklözője küzdött az érmekért. A soproni Kovács ­Nikolett kiemelkedett korosztálya mezőnyéből.

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezett megmérettetésen Kovács Nikolett, a soproni Gyevát SE kiválósága, a junior női korcsoport 70 kilogrammos súlycsoportjában nevezett. A 16 éves válogatott versenyző aranyesélyesként érkezett a megmérettetésre, hiszen háromszoros magyar bajnok, diákolimpiai győztes, két évvel ezelőtt pedig az Eb-n került dobogóra – még a serdülők között.

– Bíztunk Nikiben, hiszen minden sikerét ebben a súlycsoportban, a hetven kilogrammosok között érte el – kezdte Egresits Tamás, a Gyevát SE vezetőedzője. – Az első napon a szintén Eb-bronzérmes magyar riválisát le is győzte, pedig Komjáthi Nóra nem adta könnyen a sikert, sokütéses, harcos mérkőzést vívtak. Az elődöntőben a finnek kiválósága, a szintén Eb-helyezett Vivi Jokinen ellen ismét a mi versenyzőnk keze emelkedett a magasba. Niki kiválóan mozgott, és pontos, dinamikus küzdőmodorával megérdemelten lett döntős. A fináléban a Kőbánya SE amazonja, Turbucz Klaudia mindent megtett, hogy megállítsa Nikit, ám ez nem sikerülhetett neki: versenyzőnk technikai repertoárja döntőnek bizonyult, kondíciója pedig felőrölte ellenfelét.

Kovács Nikolett nem csupán bajnoki címmel gazdagodott Egerben: teljesítményére a szakmai stáb is felfigyelt, neki ítélték a junior lányoknál a legjobbnak járó különdíjat. A korcsoportos Európa-bajnokságot Grúziában rendezik, ahol sikereinek köszönhetően ott lesz Kovács Nikolett is. A junior válogatott jövő héten Németországban vesz részt egy nemzetközi tornán, hogy a kontinensbajnokság előtt további, nemzetközi rutint szerezzenek a magyar bokszolók. 

Kapcsolódó cikkek