Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bajnokcsapat az SVSE
A Soproni VSE bajnokcsapatának tablóképe

Ötven évvel ezelőtt ünnepelhetett a soproni klub

Bajnokcsapat az SVSE

| Papp Győző | Sport

Hetek óta ádáz csatát vívtak egymással az élboly csapatai az NB III. északnyugati csoportjában ötven évvel ezelőtt, az 1973/74-es idényben. A döntő fordulatot a 28. forduló hozta meg…

A listavezető tatai Honvéd Rákóczi SE hazai pályán váratlanul pontot veszített az Almásfüzitő ellen (1–1), ráadásul a felbőszült hazai szurkolók a mérkőzés után megverték a játékvezetőt… A Textiles rangadón Győr–Pápa 3–2, mindeközben idegenben egyaránt 4–2-re győzött a Soproni VSE a székesfehérvári Köfém SC, a Motim TE pedig a Fertőd ellen.

A listavezető pontvesztése új helyzetet teremtett. Megőrizte ugyan vezető helyét a Rákóczi, de pontszámban utolérte az SVSE, és kedvezőbb helyzetből várhatta a hajrát. Az Almásfüzitő bravúrja többet segített a Motim TE-nek, mint a soproniaknak, ugyanis a Motimnak a következő fordulóban meg kellett verni a Rákóczit ahhoz, hogy megelőzze és ezzel osztályozó nélkül kerüljön fel az újjászervezett NB III-ba.

A csoportban az élboly ekkor így festett: 1. H. Rákóczi SE (66–29) 39 pont, 2. SVSE (56–30) 39, 3. Pápai Textiles (53–25) 38, 4. Motim TE (50–29) 38, 5. Bábolna (63–26) 37, 6. Mofém Hubertus (44–18) 37.

A Motim nagyszerű mérkőzésen 3–1-re le is győzte a tatai Rákóczit, és ezzel a forduló után az SVSE ugrott a táblázat élére, pontelőnnyel vezetve a Pápai Textiles és a mosonmagyaróvári gárda előtt.

Az SVSE-nek mindkét hátralévő mérkőzését nyernie kellett, hogy bajnoki címet ünnepelhessen. Az első, a Sárisáp elleni egyszerűnek ígérkezett, ám a 3–0-s eredmény ellenére nem volt könnyű a siker.

Tatán ismét megverték a bírókat, a változatosság kedvéért ezúttal a TAC-Mofém Hubertus 2–3 meccs után…

Az utolsó forduló izgalommentes befejezést hozott, mert az SVSE Németh góljával 1–0-ra legyőzte a Komáromot, és ezzel az 1500 soproni szurkolóval együtt bajnoki címet ünnepelhetett a Lövér körúti pályán. 

Az SVSE bajnokcsapata: Ábrahám György, Borsos István, Braunmüller Kálmán, Bugledits Károly, Csuthy Péter, Drázsnyák István, Göndöcs Tibor, Horváth Ferenc, Horváth Lajos, Jäger Ödön, Kulcsár Péter, Lipót László, Mersich József, Németh Kálmán. Edző: Szabó József.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...