Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bajnoki hatodik hely
Gólokban gazdag mérkőzésnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak az idény utolsó bajnoki meccsére. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Gólgazdag győzelem a zárófordulóban

Bajnoki hatodik hely

| Molnár Zoltán | Sport

Vasárnap véget ért az NB III-as labdarúgó-bajnokság 2020/21-es szezonja. Az SC Sopron csapata 4–2-re nyert a Ménfőcsanak ellen.

A már biztos kieső SZA-BI ­Qualit Ménfőcsanak együttesét látta vendégül vasárnap az SC Sopron. Gólokban gazdag mérkőzésnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak az idény utolsó bajnoki meccsére. A találkozó elején egy szép támadás végén, némi vendég segédlettel, egy öngól révén a hazaiak meg is szerezték a vezetést. Kisebb helyzetek még adódtak a félidő hátralevő részében, de a szünetre 1–0-lal vonultak a csapatok.

A második félidőben aztán felpörögtek az események. Kustor Noel növelte tovább a Sopron előnyét, viszont sokáig nem maradhatott nyugodt a csapat, mert 5 perc elteltével máris szépítettek a vendégek. Ezt követően tovább rohamoztak, így nem sokkal később az egyenlítés is összejött. Ez azonban nem zavarta meg Weitner Ádám együttesét, néhány perccel később Kustor ismét beköszönt, így az előny újra a hazaiaknál volt. Nem adta fel még így sem a Ménfőcsanak, több kapufáig és helyzetig is eljutott még. A pontot az i-re azonban a 4. soproni találat tette fel, ami Holzmann Patrik kiugratásából újra Kustor nevéhez fűződött, ezzel pedig beállította a 4–2-es végeredményt.

Kustor Noel mesterhármasa egyben azt is eredményezte, hogy a szezonban szerzett 23 góljával a bajnokság góllövőlistájának élén zárt.

– Ha az első hat mérkőzésen is én vagyok az edző, akkor most érem lógna a nyakunkban – értékelt Weitner Ádám. – Gratulálok a fiúknak, remek szezont zártunk!

Mindez tehát azt jelenti, hogy az SC Sopron az első NB III-as szezonjában, remek teljesítményt produkálva, 61 pontot gyűjtve a 6. helyen végzett az NB III. nyugati csoportjának tabelláján. 

További soproni eredmények:

Megyei I. bajnokság 30. forduló: SFAC 1900 – Csorna: 0–1

Megyei II. bajnokság 25. forduló: SVSE–Lövő: 1–0

Kapcsolódó cikkek