Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bajnoki meccs hazai pályán
A Krasznai emlékmérkőzésen a Brno ellen nyert a Sopron Basket, a csapat szombaton 16.30-tól játssza első hazai bajnoki meccsét. Fotó: Németh Péter

Bajnoki meccs hazai pályán

| Munkatársunktól | Sport

Szombaton hazai pályán is bajnoki mérkőzést játszik a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese a Vasas elleni győzelemmel kezdte a pontvadászatot, szerdán az MTK otthonában lép pályára a csapat.

A 2021/22-es szezon első bajnoki találkozóján meglehetősen foghíjas volt a Sopron Basket kerete. Jelena ­Brooks és Gaby Williams is sérült, January, valamint az újonnan igazolt Shey Peddy csak a WNBA-s szezon lezárása után érkezik Sopronba. Ez azt is jelentette, hogy több lehetőséget kaptak a fiatalok: Czukor Dalma és Varga Alíz is kezdett a Vasas Akadémia otthonában. A játékosok nem ijedtek meg a lehetőségtől, a csapat pedig 12–26-os negyeddel kezdett, majd végig vezetve szerezte meg első győzelmét. A találkozón további fiatal játékosok, Varga Sára, Sitku Zsuzsanna, Kókai Patrícia és Anna-Laura Molnárová is bizonyíthattak. A végeredmény: Vasas Akadémia – Sopron Basket: 59–83.

– Szívós csapat a Vasas Akadémia, kiváló játékosai vannak, akik ma is bizonyították, hogy ha nem kellő koncentrációval és keménységgel kosárlabdázunk, akkor komoly problémákat okoznak – mondta a találkozó után Gáspár Dávid vezetőedző. – Örülök a győzelemnek, gratulálok csapatomnak, nehézségeink ellenére néhol szép játékkal tudtunk győzni.

A Sopron Basket szerdán este 7-től a TFSE MTK otthonában lép parkettre, szombaton 16.30-tól pedig jön a hazai szezonnyitó meccs a Szigetszentmiklós ellen.

– Továbbra is létszámgondokkal küzdünk, 4 meghatározó játékost nem könnyű pótolni – mondta Laczka Miklós másodedző. – Ettől függetlenül az idei első hazai találkozónkat szeretnénk megnyerni olyan játékkal, amely előremutató, és amelyre lehet alapozni. Abban is bízom, hogy sokan jönnek majd ki az arénába, hiszen sok néző előtt lehet igazán jó hangulatú kosármeccset játszani.

Sopronban maradt a Krasznai Kupa

Múlt héten rendezték a női Krasznai emlékmérkőzést, amely a bajnoki felkészülés jegyében zajlott mind a Sopron Basket, mind pedig a vendég Brno számára. A találkozó inkább edzőmeccs jelleget öltött, már az első félidőben 67 pontot szerzett a Sopron. A végeredmény: Sopron Basket – BK Zabiny Brno: 107–65.

Kapcsolódó cikkek