Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Befejezte az SVSE a bajnokságot

| Páder Vilmos | Sport

Becsülettel fejezte be az NB II-es bajnokságot az SVSE labdarúgócsapata.

Az utolsó fordulóra Kisvárdára az MLSZ anyagi segítségével elutazó vasutasok súlyos, 5–0 arányú vereséget szenvedtek. Az eredmény előre borítékolható volt, mivel a házigazda sokkal nagyobb játékerőt képvisel.


Bekő Balázs a mérkőzés végén tett nyilatkozata hűen tükrözi a soproniak helyzetét: – Elismerésem a Kisvárdának, a magunk részéről pedig örülök, hogy vége ennek a bajnokságnak.


Az SVSE széppé tette a hazaiak utolsó másodosztályú mérkőzését, becsülettel asszisztált az ünnepi hangulathoz. Amíg Kisvárdán ünnepeltek, addig Sopronban az elkeseredettség, a bizonytalanság, a kilátástalanság az úr. A profi labdarúgás ismét megszűnik a városban, a játékosok szétszélednek a szélrózsa minden irányába. A labdarúgást rajongásig szerető szurkolóknak pedig marad a remény.


A Soproni Vasutas Futball Kft. végnapjait éli. A második vonalban 2011 óta regnáló együttes a felszámolás áldozata lesz, s hogy kik a felelősek a kialakult helyzetért, azt majd az illetékesek eldöntik. Az biztos, hogy városunkban több ezren szeretik a labdarúgást, de a szurkolók nem azt kapták, amit érdemeltek. A soproni labdarúgás jövőképe egyelőre nagyon homályos.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.