Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bizakodó focidrukkerek
A Balatonfüred ellen a második félidőben sikerült megszerezni a vezetést, de a vendégek ezután lőttek két gólt, így kikapott a Sopron. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Február 27-én az Andráshida SC ellen játszik a csapat

Bizakodó focidrukkerek

| Molnár Zoltán | Sport

Elrajtolt az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. Az SC Sopron már két mérkőzésen van túl, mindkettő fájó soproni vereséggel zárult. Megkérdeztük a szurkolókat, hogy mire számítanak.

Olyan drukkereket szólaltattunk meg, akik szívéhez már hosszú évek óta közel áll a soproni labdarúgás és az SC Sopron.

– Mi volt az eddigi legnagyobb sportélményetek a soproni labdarúgással kapcsolatban?

– Pető Norbert: Kiskorom óta a szívem a soproni labdarúgásé. Rengeteg mérkőzést tudnék kiemelni, ami nagyon szép emlék, de ezek közül a Matáv FC Sopron feljutása az NB I-be és a 2005-ös Magyar Kupa-győzelem a legemlékezetesebbek számomra.

– Schöll Ádám: A sport régóta jelen van az életemben, mindig is a foci állt a legközelebb hozzám. Legnagyobb élményem nekem is az FTC elleni Magyar Kupa-győzelem volt, melyet élőben szurkolhattam végig.

– Az SCS első NB III-as szezonja nagyon sikeres volt. Miben láttátok a kimagasló szereplés kulcsát?

P. N.: Egy remek csapat alakult ki, idővel a szurkolók és a csapat is egymásra találtak, ami az egyik kulcs volt szerintem.

– S. Á.: Azt gondolom, az elmúlt szezon sikere a csapategységnek volt köszönhető. A szurkolók is a csapat mögé álltak, idegenbe is gyakran utaztak, így talán a sikerből ők is kivették a részüket.

– Az őszi szezonban az eredmények jóval elmaradtak az egy évvel ezelőttitől. A tavasz végére milyen teljesítménnyel lennétek elégedettek?

– S. Á.: Idén nem lehet más a fő cél, mint a bennmaradás. Én bízom a csapatban, teljes erőbedobással, lépésről lépésre kell kiharcolnunk ezt. Minden további eredmény bónusznak tekinthető.

– P. N.: A cél egyértelmű: bent kell maradni a csapatnak! Bücs Zsolt személyében egy nagyon jó edzőt sikerült megszereznie a klubnak. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal megindulunk felfelé, és meglesz a biztos bennmaradás.

A hétvégén a sereghajtó Andráshida SC otthonába látogat a csapat. Az őszi mérkőzésen 1–0-s soproni győzelem született. Az összecsapást február 27-én, vasárnap 14 órakor rendezik Zalaegerszegen.


Sérülés: A vasárnapi mérkőzés 6. percében megsérült a soproni Koronczai Benjámin, aki rövid időre a pályán eszméletét vesztette. A játékost a helyszíni elsősegély után azonnal a Soproni Gyógyközpontba szállították. Enyhe agyrázkódást, szembevérzést, illetve lábujjtöréseket szenvedett. Koronczai Benjámint már hazaengedték, de gyógyulása több hétig tarthat. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.