Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bizakodva várják a Magyar Kupát
A Sopron Basket a Szekszárd és a Győr otthonában (felvételünkön) is győzni tudott, ezekkel a sikerekkel hangolt a szerdán kezdődő Magyar Kupa nyolcasdöntőjére.

A Sopron Basket továbbra is őrzi veretlenségét a hazai bajnokságban

Bizakodva várják a Magyar Kupát

| Rázó László | Sport

Címvédőként utazhat Budapestre a Killik László Magyar Kupa nyolcasdöntőjére a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid együttese először szerda este lép pályára.

Mint ismeretes, a 2019/2020-as szezonban a Magyar Kupa volt az egyetlen sorozat, amelyet hivatalosan is befejeztek, és amely a Sopron Basket elsőségével ért véget. Gáspár Dávid együttese a szerda esti negyeddöntőben lép pályára először Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban.

– A Ludovika FCSM Csata lesz az első ellenfelünk, Sopronban nagy különbségű győzelmet arattunk felette, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a kupa negyeddöntőben jobban játszanak majd – mondta Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. – Érdekesség, hogy – amennyiben papírforma-eredmények születnek – épp azokkal az együttesekkel játszunk az elődöntőben és reményeink szerint a fináléban, akikkel bajnoki mérkőzéseken is találkoztunk az elmúlt hetekben. A Szekszárd és a Győr is nagyon komoly játékerőt képviselő csapat, maximális koncentrációt igényel, ha győzni szeretnénk ellenük.

A tréner szerint külön nem készülnek a Magyar Kupa nyolcasdöntőjére. A csapatok ismerik egymás játékát, egy-egy taktikai húzás okozhat meglepetést a mérkőzéseken, ugyanakkor mindenki tudja, hogy az aktuális ellenfelétől mire számíthat.

– Természetesen jó lenne kupagyőztesként hazaérkezni Budapestről, ugyanakkor egyelőre nem tekintünk ennyire előre – tette hozzá Laczka Miklós. – Kizárólag a következő mérkőzésre koncentrálunk, ez pedig a kupa nyolcas fináléjában az FCSM Csata elleni negyeddöntő. Az elvárásunk mindig az saját magunkkal szemben, hogy az adott mérkőzésen a lehető legjobban játsszunk, a legtöbbet hozzuk ki a csapatból. Ha ezt sikerül megvalósítani, jó esélyekkel léphetünk pályára a Magyar Kupa összecsapásokon is.

Kettőből kettő!

Két rangadó megnyerésével készült a Magyar Kupa nyolcasdöntőjére a Sopron Basket. Gáspár Dávid tanítványai Szekszárdon és Győrben is győzni tudtak.

Szekszárdon csak az első negyedben volt izgalmas a mérkőzés, utána nagy iramot diktálva faképnél hagyta ellenfelét a soproni csapat. A Szekszárd a harmadik negyedben mindössze 3 pontot tudott dobni, a vége pedig kiütés lett. Az eredmény: KSC Szekszárd – Sopron Basket: 49–74.

Szombaton már sokkal nehezebb dolga volt Fegyvernekyéknek: a megyei rivális Győr otthonában léptek pályára. Igazi rangadó volt a mérkőzés, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt szerezni, a hajrában is felváltva vezettek. Nagy szerepe volt ebben a korábbi soproni játékosnak, Dubei Debórának, aki 6 kísérletből 4 triplát helyezett el a meccs során a soproni gyűrűben. A soproni csapatból Williams mellett ezúttal Jelena Brooks mutatott elképesztő formát. Nagy izgalmakat hozott a hajrá, amelyet a vendégek bírtak jobban, a végeredmény: UNI Győr Mély-Út – Sopron Basket: 79–85.

– A Szekszárd ellen koncentráltan játszottunk, keményen védekeztünk, a harmadik negyedben így el is dőlt a találkozó – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Ugyanezt nem mondhatom el a Győr elleni teljesítményünkről. Nem voltunk elég élesek, többször visszaengedtük ellenfelünket, amikor nagyobb előnyt szereztünk. Apróságokon múlt a győzelmünk, ellenfelünknek is szeretnék gratulálni a kiváló játékukhoz!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...