Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bíznak a folytatásban
Lehet, hogy az SC Sopron Lébény elleni hazai mérkőzése (felvételünkön) volt az utolsó ebben a szezonban, de a vezetőedzők bíznak a folytatásban Fotó: Soproni Téma-archívum

Az elmúlt évtizedek legnehezebb szezonja az idei

Bíznak a folytatásban

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt harminc év legnehezebb időszakát éli át, a többi sportághoz hasonlóan, a soproni labdarúgás. A koronavírus elterjedésének megakadályozására tett intézkedések városunk focicsapatait is érintették.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a koronavírus-járvány továbbterjedésének megakadályozására az MLSZ meghatározatlan időre felfüggesztette a bajnokságokat. A soproni futballedzők egybehangzó véleménye szerint is első az egészség, ezért önfegyelemmel, példamutató magatartással tudnak a legtöbbet tenni.

Megkérdeztük az SC Sopron, a SFAC és az SVSE trénereit, hogy házon belül milyen tanácsokkal látták el sportolóikat, milyen szakmai útmutatót adtak a veszélyhelyzet idejére.

Horváth Csaba, az SC Sopron edzője: 

Már a járvány kezdetekor is folyamatosan figyeltük az országos híreket, a vírussal kapcsolatos döntéseket. Először az edzések számát csökkentettük, felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy legyenek körültekintőek, hisz első az egészség. Várható volt, hogy félbeszakad a tavaszi szezon, a célunk az volt, hogy első helyről folytassuk a bajnokságot, ami a jelenlegi állás szerint sikerült is. Sportszakmailag nagyon nehéz folyamatos terhelés nélkül szinten tartani az erőnlétet, ezért Baranyai Norbert erőnléti edzővel egyéni erősítő programot dolgoztunk ki a játékosoknak. Bizakodóak vagyunk, hogy június–július folyamán befejeződhet a bajnokság. Reméljük, minél hamarabb vírusmentes lesz Magyarország.

Katona Sándor, a SFAC mestere: 

Játékosainknak edzéstervet nem adtunk ki, de kértem a fiúkat, hogy hetente két–három alkalommal a szabadban fussanak. A bajnokságot jó lenne befejezni, az Eb elhalasztásával lehetőség is lenne erre. Így csak a két bajnokság közötti pihenőidő lenne rövidebb. Játékosaink egy része Ausztriában dolgozik, az egyetemisták hazautaztak, az Anger rét most teljesen kihalt. A legfontosabb, hogy egészségünk érdekében fegyelmezetten hajtsuk végre a központi utasításokat. Ez közös érdek, csak így tudunk kilábalni a bajból.

Mozsolits Jenő, az SVSE szakmai vezetője:

Nálunk is megállt az élet. Játékosaink tudomásul vették, hogy hosszabb pihenő következik. Az erőnlétük fenntartását lelkiismeretükre bíztam. A fiúktól önszorgalomból végzett szabadtéri futást kértem. Felhívtam figyelmüket, hogy vigyázzanak családjukra és környezetükre. Legyenek fegyelmezettek, mert csak így tudunk győzni a vírus felett. Ha a járvány nyárig levonul, a bajnokságot be lehetne fejezni. Ellenkező esetben úgy lenne korrekt, hogy sem bajnok, sem kieső nem lenne. Minden sportágban, így a labdarúgásban is egy hosszabb pihenő következik, de a leállás egészségünk érdekében történik. Figyeljünk egymásra!

Kapcsolódó cikkek