Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
BMX-éremeső
Eredményesek a soproni BMX-esek – a legutóbbi Magyar Kupa fordulókról 19 éremmel tértek haza.

BMX-éremeső

| Bertha Ágnes | Sport

A BMX Sopron Sportegyesület versenyzői összesen 19 érmet hoztak haza a hétvégén Gencsapátiban megrendezett BMX Racing Magyar Kupa 1–2. fordulójáról.

A vírushelyzet felbolydította a sportegyesületek életét is az elmúlt egy évben, a soproni BMX-esek azonban talán kivételek. Több mint negyven licenszes – hivatalos versenyengedéllyel rendelkező – sportoló látogatja rendszeresen az edzéseket, felkészülnek a hazai és nemzetközi versenyekre.

A nyári versenysorozat, elsőként pedig a BMX Race Magyar Kupa 2021-es, hét fordulóból álló sorozata hétvégén vette kezdetét Gencsapátiban, ahol a szombat–vasárnapi 1–2. versenynapon a BMX Sopron Sportegyesület sportolói közül harmincnégyen neveztek, és összesen 19 érmet szereztek. Az U7-es kategóriában Táp Gergő egy 2. és egy 3., Kovács-Dömötöri Levente egy 2. helyezést szerzett. U9-ben Benke Bianka, U11-ben Lengyel Gellért, U15-ben pedig Farkas Bendegúz mindkét napon elsőként futott be. U13-ban Csuport Ádám szombaton 1., vasárnap 2., Kreisz Kristóf vasárnap 3. lett. U19 női kategóriában mindkét nap 1. lett Czisztler Hanna, 2. Kreisz Krisztina, vasárnap ugyanebben a futamban 3. Horváth Sára Júlia – a 2. fordulóban kategóriákra bontva 1. helyezett lett U15-ben Horváth Sára Júlia, U17-ben Czisztler Hanna, U19-ben pedig Kreisz Krisztina. Elite férfi kategóriában mindkét fordulóban 2. helyen végzett Mészáros Krisztián.

A következő megmérettetés az Európa Kupa lesz, amelyet május első hétvégéjén rendeznek meg Veronában, a soproni BMX-eseket Farkas Bendegúz képviseli.

Kapcsolódó cikkek