Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bronzérmes helyen a SMAFC
Az alakulat a harmadik helyen áll a tabellán az NB I. B zöld csoportjában. Fotó: Németh Péter

Bronzérmes helyen a SMAFC

| Munkatársunktól | Sport

Kiválóan szerepel az idei bajnokságban a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi kosárlabdacsapata. Az alakulat a harmadik helyen áll a tabellán az NB I. B zöld csoportjában.

– Az elmúlt években bizony többször is rezgett a léc, nem volt biztos a bent maradásunk – kezdte Farkas Dávid, a SMAFC 1860 Soproni Egyetem vezetőedzője. – A vezetőséggel egyeztetve idén is azt a célt határoztuk meg, hogy kiharcoljuk a tagságot a következő szezonra ugyanebben a csoportban. Aztán elkezdtek jönni az eredmények, több bravúrgyőzelmünk is van, dobogós helyen állunk. Evés közben jött meg az étvágy, szeretnénk megtartani ezt a pozíciót, hiszen a bajnoki alapszakasz után nálunk is rájátszás következik. Ha harmadikként végzünk, akkor a hatodikkal kezdjük a play ­offot, de miénk lesz a hazai pálya előnye.


A szakember szerint komoly bravúr, hogy mindezt kizárólag hazai játékosokkal érték el. A SMAFC felnőttcsapata leginkább a Sportiskola által kinevelt vagy még az akadémián játszó fiatalokra épül. Meghatározó játékos például Flasár Botond, aki csak idén tölti be a 18. életévét, de edzője szerint már most úgy kosárlabdázik, mintha már többéves felnőtt rutinja lenne. Szintén a felnőttegyüttest erősíti az egy évvel fiatalabb Bősze Gergő. A fiataloknak kiváló fejlődési lehetőség, hogy már felnőttcsapatban szerepelhetnek.

– Fontos számunkra, hogy három játékosunk, akik az SKC felnőtt keretéhez tartoznak, mely mérkőzéseken tudnak rendelkezésünkre állni – tette hozzá Farkas Dávid. – Csendes Péter, Csátaljay Péter és Schöll Ricsi játéka meghatározza a mérkőzéseinket, tőlük sokat várunk, de a többiek is kitesznek magukért. A tavalyi csapatból 12-en távoztak, tehát szinte teljesen új együttest alakítottam ki a szezonra. A soproni fiatalokra épített együttesünk pedig kiválóan megállja a helyét, ami nagy öröm nekem mint elsőéves felnőtt vezetőedzőnek.

A szakember elmondása szerint az NB I. B zöld csoportjában is egyre jellemzőbb, hogy légiósokat igazolnak. A csoportban kiemelkedő Budafok és Miskolc mellett több más csapat is élt ezzel a lehetőséggel. 


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.