Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bronzérmes serdülők

Vízilabda: Komoly rutint szereztek a fiatal játékosok

Bronzérmes serdülők

| Munkatársunktól | Sport

Bronzérmet nyert a Dunántúli Vízilabda Liga küzdelmeiben a Soproni Vízilabda Sport Egyesület serdülő korosztálya, ráadásul az országos bajnokság B csoportjában is megszerezte a negyedik helyet.

– Azért különösen nagy siker ez számunkra, mert a serdülők vezető korosztályából, a 2004-ben születettekből mindössze ketten vannak a csapatban – kezdte Fent Gergő, a serdülőcsapat vezetőedzője. – A többség 2005-ös születésű, de vannak 2006-os és 2007-es játékosaink is. Így jóval fiatalabb átlagéletkorú együttessel játszottuk végig a szezont, mint az ellenfeleink. Ez ugyanakkor tudatos is az egyesület részéről, folyamatosan dolgozunk azon, hogy a fiatalabb játékosok az idősebbek között szerezzenek rutint. A serdülő csapat több tagja szerepel például a felnőtt ob II-es együttesünkben is.

A soproni együttes a Dunántúli Vízilabda Liga küzdelmeiben megnyerte a hatcsapatos csoportját az alapszakaszban, majd a szintén hatcsapatos, bajnoki rendszerben lebonyolított rájátszásban szerezte meg a 3. helyet. A bronzéremért a Mohács együttesével vívott nagy csatát – sikerrel.

– Összességében elégedett lehetek, hiszen a minket megelőző Balatonfűzfő és Pécs csapatában idősebb átlagéletkorú játékosok szerepeltek – folytatta Fent Gergő. – A nálunk játszó fiatalabbak komoly rutint szereztek idén, és ők még jövőre is a serdülő korosztályban szerepelhetnek. Nagyon bízom benne, hogy a következő szezonunk még sikeresebb lesz.

A Soproni Vízilabda Sport Egyesület gyerek korosztálya is szépen szerepelt idén: Matyuga-Kovács Rita vezetőedző tanítványai mind a Dunántúli Vízilabda Liga, mind pedig az országos bajnokság küzdelmeiben negyedik helyen végeztek.

A csapat tagjai: A Soproni Vízilabda Sport Egyesület serdülőcsapata bronzérmet szerzett a Dunántúli Vízilabda Ligában. Álló sor: Ágoston Bendegúz, Bakó Benedek, Tátrai Ákos, Gátas Mátyás, Gátas Miklós, Szabó Olivér csapatkapitány, Fiedler Bence, Tóth Szilárd, Bencsics Ádám. Alsó sor: Szili Ákos, Hruby Márton, Kovács Krisztián, Jámbor Soma.


Kapcsolódó cikkek