Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bronzérmes szinkronúszók

| Munkatársunktól | Sport

Élete első versenyén bronzérmet nyert egy soproni szinkronúszó duó. Márkus-Zalatnay Sára és Schiffer Lotti a 11 évesek között versenyzett az ob-n.

Hosszú kihagyás után álltak rajthoz a Synchro Sopron SE versenyzői a közelmúltban megrendezett szinkronúszó országos bajnokságon a Duna Arénában. A 17 egyesületet és 6 korosztályt felvonultató verseny zárt ajtók mögött zajlott.

– A Synchro Sopron SE életében az egyesületi munka az elmúlt másfél évben teljesen újjászületett, a fő hangsúly korábban az utánpótlás toborzásán volt, azonban a pandémia miatt új tagokat nem tudtunk felvenni – mondta Turi Andrea, a Synchro Sopron SE edzője. – Így a fő feladatunk az volt, hogy a már igazolt egyesületi tagoknak biztosítsuk a kihívást. Sajnos a kezdő versenyek elmaradtak, így rögtön mélyvízbe kerültek a soproni „sellőlányok”: az első versenyzési lehetőségük az országos bajnokság volt.

Az egyesület egy nagyon ígéretes párossal, Márkus-Zalatnay Sárával és Schiffer Lottival állt ki a legfiatalabb, 11 éves korosztályban.

– Életük első szinkronúszó versenyén és a mezőny legfiatalabb versenyzőiként szálltak vízbe – tette hozzá Turi Andrea. – Mégis úgy tűnt, mindketten erre születtek: profikhoz méltó módon, magabiztosan mosolyogva, határozottan adták elő kűrjüket. Örömmel fogadták a harmadik helyezésért járó elismeréseket.

Lotti és Sára duókűrje, valamint további felvételek a szinkronúszókról megtekinthetők az egyesület facebook-oldalán.


Kapcsolódó cikkek