Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Búcsú Mersits Józseftől
Mersits József (álló sor, b3) játszott a Soproni Postás öregfiúk csapatában is

Búcsú Mersits Józseftől

| Páder Vilmos | Sport

A közelmúltban, 69 éves korában váratlanul elhunyt Mersits József, a Soproni VSE és a Soproni Postás egykori kiváló labdarúgója.

Mersits József az SVSE-ben kezdte a labdarúgást, kemény védőjátékos hírében állt. A lila–fehér együttes 1973–74-es NB III-as bajnokcsapatának egyik vezéregyénisége, többszörös Sopron válogatott volt. Pályafutását 1976-ban a Soproni Postásnál folytatta, ahol jó testi felépítésének köszönhetően edzője a védelemből a csatársorba állította. Új szerepkörébe hamar beilleszkedett, meghálálta a bizalmat, gólerős csatárrá vált. Az aktív labdarúgást befejezve a fiatalok edzője lett. 1982–83-ban csapata az országos ifjúsági bajnokság győri csoportjában ezüst-, majd az 1988–89-es megyei ifjúsági bajnokságon bronzérmes lett.  

Büszke volt játékosaira, sikereire. Több olyan tehetséget nevelt, akik magasabb osztályban is megállták a helyüket. Sportmunkája mellett tudatosan és fokozatosan építette vállalkozásait. Levezetésként játszott még a kispályás bajnokságban. Az MLSZ által kiírt hatvan év felettiek országos bajnokságában a Sopron válogatott játékosaként ezüstérmet szerzett.

Az egészséges életformát és családját tartotta elsődlegesnek. Sajnos a szíve rakoncátlankodott, de sosem panaszkodott. Barátai mindig mosolygós arcát láthatták. Korát meghazudtolóan mindig fiatalosan mozgott, élt.

Utolsó találkozásunkkor egy jó kávé melletti baráti beszélgetést terveztünk, de a sors kegyetlenül felülírta ezt. Váratlanul elragadta a halál.

Az égi pályán olyan ragyogó játékostársakkal űzheti kedvenc sportját, mint Babos László, Horváth Ferenc, Jáger Károly, Szabó Jenő, a legendás edzők – Szabó József, Bausz János, Scheidl Ferenc – útmutatásai alapján.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...