Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csak a győzelem már nem elég!
Fegyverneky Zsófia kiváló játékkal segítette Magyar Kupa-győzelemhez a Sopron Basket együttesét. Ezt is elismerte a városvezetés. Felvételünkön a csapatkapitány mellett Török Zoltán ügyvezető

Fegyverneky Zsófia: Rengeteget dolgozott a csapat az idei sikerszériáért

Csak a győzelem már nem elég!

| Rázó László | Sport

Fegyverneky Zsófia aktív részese volt a 10. Magyar Kupa győzelmét ünneplő Sopron Basket együttesének, a DVTK elleni finálé legértékesebb játékosának járó díjat is átvehette, múlt héten pedig a városházán kapott elismerést.

– A rengeteg megnyert trófea között hol helyezkedik  el a mostani kupagyőzelem? 

– Természetesen, mint  minden sikernek ennek is nagyon örülök, különbséget nem tennék. Ez a trófea is épp olyan értékes, mint a korábbi kupagyőzelmekért járó elismerések. 

– A meccsek alapján úgy  tűnt: nagyon kiemelkedett a mezőnyből a Sopron Basket, hogy láttad belülről? 

– Azt hiszem, túlzás nélkül kimondhatjuk: végig domináltunk a kupadöntő során, a negyeddöntőben, az  elődöntőben és a fináléban is húsz pont feletti sikert arattunk. Persze egy győzelmet sem adnak ingyen: nagyon készültünk a nyolcasdöntőre, és végig kellően koncentrált a csapat, amelynek meg is lett az eredménye. 

– Minek köszönhető az  elképesztő győzelmi széria? 

– Nem von le az eredményeink értékéből, de azért el  kell mondani, hogy az Euroliga speciális, buborékos rendszerű lebonyolítása talán hozzájárult a sikereinkhez, ezzel együtt is óriási dolognak tartom a szezonbeli veretlenségünket. A magyar bajnokságban szinte minden meccsen favoritként lépünk pályára, ami nem könnyű, hiszen küzdhet egy játékos kisebb betegséggel, lehet rossz napja egy-egy csapattársunknak, és ilyenkor is győznünk kell. Eddig szinte minden mecscsen tudtunk csaknem százszázalékosan koncentrálni, de rengeteg munka szükséges ehhez. A csapattagok nem elégszenek meg csak a győzelemmel, a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni minden egyes meccsből. És a sikerrel megvívott mérkőzések után is átbeszéljük, mit lehetett volna jobban csinálni. 

– A Magyar Kupa döntőjében a legértékesebb játékos  elismerést is átvehetted, ez mit jelentett számodra? 

– Ez már csak hab volt a  tortán a kupagyőzelem mellett, örülök, hogy ennyi idősen is komolyan tudom segíteni az együttesünk játékát. Ugyanakkor a kiváló kvalitású csapattársak nélkül az MVP címet sem tudtam volna elérni. 

Készülnek az Euroligára

A DVTK ellen a vártnál nehezebben hozta a győzelmet a  Sopron Basket. Az együttes szerdán az MTK otthonában zárja az alapszakaszt, amelyet az utolsó meccs eredményétől függetlenül már megnyert. A DVTK elleni találkozón a hazaiak arra is készülhettek, hogy visszavágnak a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett vereségért. Jól is játszott a Diósgyőr, a miskolciak nem engedtek nagyobb előnyt. Gaby Williams 25 pontja és lepattanói kellettek ahhoz, hogy végül ne a hazaiak ünnepelhessenek. A végeredmény: Aluinvent DVTK – Sopron Basket: 66–73. 

– Nem voltunk ma élesek,  dekoncentráltan és fáradtan játszottunk – értékelt Gáspár Dávid vezetőedző. – Nem mentesít bennünket az, hogy kemény időszak áll mögöttünk, és hosszú utat tettünk meg Miskolcig. Kinti dobásokra kényszerített bennünket a jól játszó Miskolc, mi viszont nem voltunk elég jó dobóformában. 

A Sopron Basket szerdán  a TFSE MTK budapesti otthonában zárja a bajnoki alapszakaszt, a mérkőzés este 7 órakor kezdődik. – Erre a találkozóra is maximálisan felkészülünk, fontos lesz, hogy visszanyerjük a legjobb formánkat – mondta Laczka Miklós másodedző. – A meccset egy lépcsőfoknak is tekintjük a felkészülésben a jövő heti Euroliga negyeddöntő mérkőzéseinkre.

Kapcsolódó cikkek