Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Csalódás az eredmény
A vezetőedző szerint nem játszott rosszul a Sopron a Győr ellen, viszont nem tudott élni a helyzetekkel, így 2–1-re kikapott. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Az NB III. nyugati csoportjának 16. helyén áll a csapat

Csalódás az eredmény

| Molnár Zoltán | Sport

Nem szakadt meg az SC Sopron labdarúgócsapatának rossz szériája. Hétvégén egy eseménydús mérkőzésen végül az ETO Akadémia szerezte meg a 3 pontot, a csapat 2–1 arányban múlta felül a soproniakat.

Az elmúlt hetek sikertelenségei után a megyei rivális győri együttes ellen még nagyobb motivációval készült a soproni csapat. Ennek ellenére rögtön a mérkőzés elején egy szöglet után a vendégek szerezték meg a vezetést. A gól után már többségben az ETO térfelén zajlott a játék, labdabirtoklásban és helyzetekben is a Sopron volt fölényben, a szépítés azonban az első félidőben még nem sikerült.

A fordulás után tovább támadott a hazai csapat, és a több kimaradt ziccer után végül összejött az egyenlítő találat. Később még a vezetés is meglehetett volna, a megítélt büntetőt azonban a győriek kapusa bravúrral hárította. Ezzel meccsben is maradtak a zöld-fehérek, és egy újabb pontrúgást követően a győzelmet érő találatot is megszerezték.

– Hatalmas csalódás számunkra az eredmény – kezdte Mátyus János vezetőedző. – Nem játszottunk rosszul, meccslabdánk is volt, de nem éltünk vele. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, sokat kell még dolgoznunk. Gratulálok a bemutatkozásához a fiatal játékosunknak!

A mérkőzés pozitívumaként említhetjük, hogy az SC Sopron U19-es csapatának játékosa, a mindössze 16 éves Bertha Bendegúz első NB III-as meccsén szerepelt, amelyen az egész második félidőt végigjátszotta.

A következő fordulóban az utolsó őszi, idegenbeli találkozó következik. Az ellenfél a 20 ponttal a 14. helyen álló Komárom VSE gárdája lesz. Az összecsapást november 28-án, vasárnap 13 órakor rendezik a komáromi Molaji Sporttelepen. Az SC Sopron jelenleg 18 ponttal az NB III. nyugati csoportjának 16. helyén áll. 

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 15. FORDULÓ:

Megyei I. osztály: SFAC – Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak: 3–1

Megyei II. osztály: SVSE-GYSEV – Lövő SE: 4–0

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.