Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Csapatként dolgozunk”
Kostas Flevarakis (középen) már múlt héten tartott edzéseket Sopronban. A szakember szerint a csapatjáték erősítése a legfontosabb a bajnoki szünetben. Fotó: Németh Péter

Kostas Flevarakis: A kosárlabdázók jó oldalát kell megmutatnunk

„Csapatként dolgozunk”

| Munkatársunktól | Sport

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.

– Korábban másfél szezont dolgozott az SKC-nál. Milyen érzésekkel tért vissza?

– Sopron az a hely, amelyet nagyon kedvelek. A klubbal, a játékososokkal, a városban élőkkel nagyon pozitív volt a kapcsolatom annak ellenére, hogy milyen viszontagságokkal kellett szembenéznünk mindkét évben, amikor itt dolgoztam. Az első itt töltött szezonomban, amikor legelőször megjelent a Covid, jó helyzetben voltunk. Ami a második szezont illeti, csak a végére sikerült teljes kerettel összeállni és erősen befejezni. Szóval örülök, hogy újra ezekkel az emberekkel lehetek és dolgozhatok Sopronért.

– Az első edzések alapján milyen a játékoskeret?

– A csapat tagjainak megvannak az erősségei és a gyengeségei, főleg a csapatkémia miatt mondom ezt. Amire szükségünk van, hogy az egyes játékosok jó oldalait mutassunk meg és ne a gyengeségeiket. De legfőképp, hogy csapatként lépjünk előre.

– Mi a legfontosabb teendő az eredményesség érdekében, mi az, amit tenni tud a bajnoki szünetben?

– Mindenekelőtt a csapatjáték erősítésén dolgozunk a szünetben. Fontos az is, hogy tisztázzuk a szerepeket, nagyobb intenzitással és koncentrációval játsszunk. Ez nem fog varázsütésre megváltozni, de hinni kell benne, kemény és folyamatos munka kell hozzá, valamint a szurkolóink támogatása. Ez azért is lényeges, mert jelenleg nehezebb program áll előttünk, mint ami mögöttünk van.

Újra Sopronban: Kostas Flevarakisnak bő két hét áll a rendelkezésére a bemutatkozás előtt, hiszen a válogatott szünet miatt az SKC legközelebb csak jövő héten kedden, december 7-én lép pályára, méghozzá a Szolnok otthonában. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sikeres alpesi síelők

Sikeres alpesi síelők

2024. 03. 06. | Munkatársunktól

A múlt hétvégére a Semmeringre tervezett óriás-műlesikló verseny az enyhe időjárás miatt elmaradt, ennek ellenére bőven volt lehetőségük a versenyzésr...