Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csúcsformában a csapat
Négy napon belül két bravúr: a Sopron Basket a Fenerbahce és a Szekszárd együttesét is legyőzte. Felvételünk a török sztárcsapat elleni mérkőzésen készült. Fotó: Németh Péter

Ezen a héten is két fontos meccset játszik a Sopron Basket

Csúcsformában a csapat

| Rázó László | Sport

Továbbra is csúcsformában játszik a Sopron Basket: a női csapat múlt héten óriási harcban legyőzte a török Fenerbahcét, majd a legnagyobb honi rivális, a Szekszárd együttese ellen is nyerni tudott.

A török sztárcsapat ellen sok hibával indult a mérkőzés, de a rutinos játékosait szerepeltető Sopron Basket felvette a tempót, és kiegyenlített első félidőt játszott az esélyesebb törökök ellen. A szünet után átvette az irányítást a Sopron, January és Fegyverneky kiválóan szervezték a játékok és pontosan is céloztak. A hajrában három török hárompontos is célba talált, egál is volt az eredmény, azonban Fegyverneky hármasa, January ziccere és Brooks büntetői azt jelentették, hogy már egy igazi nagy skalpot is begyűjtött az Euroligában Gáspár Dávid együttese. A végeredmény: Sopron Basket – Fenerbahce: 62–60.

Vasárnap következett a Szekszárd elleni meccs, amely ez alkalommal csak a nevében volt rangadó: a Sopron az elejétől kezdve koncentráltabban és pontosabban játszott, gyakorlatilag két negyed alatt el is döntötte a meccset. A bünte­tőzésben óriási volt a különbség a két csapat között, a hazaiak kiemelkedő, 97 százalékos pontossággal céloztak. A fiatalok közül Határ Bernadett 12, Dubei Debóra 9, Varga Alíz pedig 6 pontot szerzett a találkozón. A végeredmény: Sopron Basket – KSC Szekszárd: 75–51.

– A Fenerbahce ellen fantasztikus munkát végzett a csapat, hihetetlen boldogok voltunk a győzelem után – mondta Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője. – Fontos meccsen nyertünk a Szekszárd ellen is, megemelem a kalapom a játékosok előtt. Külön köszönet a nézőknek, amiért ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek a két honi élcsapat rangadóján.

A Sopron Basket csütörtökön a Girona otthonába látogat, majd vasárnap 17 órától a Zalaegerszeg együttesét fogadják a soproni hölgyek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...