Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csúcslövések Szebitől
Szabó Szebasztián a dobogó tetején – idén már három arany­érmet nyert, 2021-ben a lehető legtöbb versenyen indulna.

Csúcslövések Szebitől

| Madarász Réka | Sport

Az ifjú íjásztehetség, Szabó Szebasztián az idén eddig mindössze három versenyen vett részt, de mindannyiszor a dobogó legfelső fokára állhatott.

Szebi – legnagyobb sajnálatára, hiszen a versenyek jelentik számára a legjobb gyakorlási lehetőséget – tavaly és idén is alig mérethette meg magát, hiszen a vírushelyzet miatt a pálya- és teremíjász országos bajnokság, továbbá az összes nemzetközi verseny elmaradt. 2020-ban a 3D teremíjász, a pályaíjász, valamint a terepíjász országos bajnokságot nyerte meg két országos csúccsal, ebben az évben pedig már három aranyérem boldog tulajdonosa.

– A legbüszkébb a legutóbbi miskolci teremfelkészítő versenyemre vagyok, ahol olyan magas pontszámot értem el (570 pont), amilyet az elmúlt három évben senkinek sem sikerült sem ifjúsági, sem felnőtt, sem mester kategóriában – mesélte a fiú. – A helyzetünket nem könnyítette meg az sem, hogy másfél méter távolságot kellett tartanunk egymástól, és a maszkot a lövés pillanatáig nem vehettük le.

Szebi idén szeretne eljutni az összes országos bajnokságra, Franciaországba az IFAA világ- és Európa-bajnokságra, valamint a HDHIAA 3D világ- és Európa-bajnokságra Szekszárdra.

Kapcsolódó cikkek