Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csúcson Valter Attila
Valter Attila három napig rózsaszín trikóban tekert a Giro d’Italián. Fotó: Valter Attila-facebook

Csúcson Valter Attila

| Munkatársunktól | Sport

Néhány nap alatt hatalmas ismertségre tett szert Valter Attila, aki a Groupama-FDJ csapatának versenyzőjeként három napig viselhette az éllovasnak járó rózsaszín trikót a Giro d’Italián.

– Az olasz országúti kerékpáros körverseny a Tour de France után a második legismertebb viadalnak számít a sportágban, ezért is hatalmas teljesítmény, hogy egy magyar versenyző eljutott idáig – mondta Valter Attila szerepléséről Bartokos Gábor, az MTB Sopron SE vezetőedzője. – A hazai kerékpársportban ilyen hatalmas siker eddig nem volt, sosem fordult elő, hogy ilyen kaliberű versenyen magyar induló viselhette volna az első helyért járó trikót. Az országúti körversenyeken olyan hatalmas kerékpáros nemzetek sportolói viszik a prímet, mint Franciaország, Olaszország vagy Belgium. Iszonyatosan erős mezőnyben tudott maradandót alkotni Valter Attila. Ami a motorsportban a Forma–1, az a kerékpárversenyek között az országúti nagy körversenyek kategóriája: világszerte milliók követik az eredményeket.

Bartokos Gábor hozzátette: fizikailag hatalmas teljesítményt igényel a résztvevőktől a körverseny, hiszen napi százhatvan–száznyolcvan kilométert kell tekerni, sokszor durva szintkülönbségekkel, mindezt három héten keresztül. Az elmúlt napokban lényegében annyi történt, hogy Valter Attila teljesítményével felhelyezte Magyarországot a világ kerékpáros térképére.

Kapcsolódó cikkek