Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Diákolimpia az uszodában
A szombati versenyre Győr–Moson–Sopron, Vas és Zala vármegyéből érkeztek fiatalok. Az egyes versenyszámok első három helyezettje továbbjutott a budapesti országos döntőbe, amelyet márciusban rendeznek. Fotó: Németh Péter

A versenyszellem érzését és a mozgás örömét is átélik

Diákolimpia az uszodában

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétvégén sem maradt nagyszabású sportrendezvény nélkül a soproni Lőver uszoda: a létesítmény adott otthont a regionális diákolimpia küzdelmeinek. Mintegy háromszáz fiatal úszó mutatta meg tudását a versenyen.

A diákolimpián 10 éves kor alatt bárki indulhat, e felett viszont csak azok szállhatnak medencébe, akik nem igazolt sportolók.

– A diákolimpia a valódi szabadidős sporttevékenységet folytató fiatalok versenye – tudatta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron Úszó Szakosztályának vezetője. – Győr–Moson–Sopron, Vas és Zala vármegyéből érkeztek sportolók, ők nem egyesületek, hanem iskolák nevében indultak. A testnevelő tanárok nevezhettek a diákolimpiára, amelyen egyéni és váltóversenyeket is rendeztünk.


Az alsós korosztályok ötvenméteres távon versenyeztek valamennyi úszásnemben. A felsősöknek és a középiskolásoknak épp a dupláját kellett teljesíteniük a diákolimpián: nekik százméteres távon hirdettek futamokat.

– A diákolimpiát a Magyar Diáksport Szövetség szervezi – tette hozzá a szakosztályvezető. – Sopronban elég sok sikeres versenyt rendeztünk meg az elmúlt egy évben, így nem csodálkoztunk azon, hogy a regionális diákolimpia küzdelmei helyszínéül is a Lőver uszodát választották. A mi egyesületünk ezúttal a lebonyolításban vállalt főszerepet. Örülünk annak, hogy a régióból sok fiatal úszó jött el Sopronba, és megmutathatta, hogy hol tart jelenleg az úszásban. Ezek a megmérettetések kiválóan alkalmasak arra, hogy az egészséges versenyszellem érzését és a mozgás örömét is átéljék a fiatalok.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek