Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dobogós soproni úszóváltó
Czeglédi László, Jaczkó Eszter, Kovács Dénes, Czifrik Hajnalka és Márkus István – a csapat már gőzerővel készül az áprilisi, hosszú pályás, fedett medencés országos bajnokságra.

Czifrik Hajnalka: A csapatban óriási motivációs erő lakozik

Dobogós soproni úszóváltó

| Köves Andrea | Sport

A százhalombattai rövid pályás masters országos úszóbajnokságon ezüstérmes lett a soproni mix (két nő, két férfi) gyorsváltó csapat. Ezzel újabb színfolttal gazdagodott a soproni úszóélet.

Van, amikor az ezüst az aranynál is szebben csillog. Így élték meg az ob-n elért eredményüket a soproni váltó tagjai. A Czifrik Hajnalka, Jaczkó Eszter, Czeglédi László és Márkus István alkotta csapat a korosztályában jóval a kitűzött időn belül ért a második helyen a célba. Sopronban most állt össze először mixváltó, amely az úszáson kívül a közösséghez tartozás élményét és erejét adja a tagoknak. Czifrik Hajnalka már megélhette, hogy milyen Európa-bajnoknak lenni senior kategóriában, és a mostani ob-n is sikerült egyéniben több érmet elhoznia. A 200 méteres mellúszásban egyéni és korosztályos országos csúcsának is örülhetett, mégis a csapatban kiérdemelt ezüstérem a legkedvesebb számára.

– A csapatban óriási motivációs erő lakozik – mesélte Hajnalka. – A Széchy Tamás Sportiskola keretein belül edzünk egy csupaszív edző, Kovács Dénes irányításával, aki nap mint nap inspirál és biztat minket. Teljesen más érzés együtt edzeni, gyakorolni a váltásokat, és egy versenyen úgy küzdeni, hogy együtt vagyunk, egymást biztatjuk, erősítjük. Idén tudtunk először váltócsapatot kiállítani, a „fiúk” egyéniben versenyeztek az elmúlt években, Eszter azonban a három gyermeke mellett most tudta vállalni azt az edzésmunkát, amely szükséges az ob-n való elinduláshoz.

A felkészülés különösen nehéz a munka és a család mellett, ám a versenyzők gyermekei szép példát kapnak küzdeni tudásból, kitartásból egy-egy ilyen siker után. Márkus István négy gyermeke, valamint Czeglédi László és Czifrik Hajnalka családtagjai is ott szurkoltak a parton Százhalombattán, a csapat edzője is együtt élhette meg a közösen elért sikert, Jaczkó Eszter pedig otthon mutatta meg büszkén érmét gyerekeinek. A váltó szárnyakat kapott az első eredményes bemutatkozástól, azóta folyamatosan készül az áprilisi hosszú pályás, fedett medencés országos bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Túl egy kisebb műtéten

Túl egy kisebb műtéten

2023. 09. 20. | Rázó László

A Sopron Basket első brnói edzőmeccsén 28 pontig jutott, a Krasznai-emlékmeccset viszont kihagyta Jelena Brooks. Jeca térdében végeztek el egy kisebb...