Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dobogós soproni úszóváltó
Czeglédi László, Jaczkó Eszter, Kovács Dénes, Czifrik Hajnalka és Márkus István – a csapat már gőzerővel készül az áprilisi, hosszú pályás, fedett medencés országos bajnokságra.

Czifrik Hajnalka: A csapatban óriási motivációs erő lakozik

Dobogós soproni úszóváltó

| Köves Andrea | Sport

A százhalombattai rövid pályás masters országos úszóbajnokságon ezüstérmes lett a soproni mix (két nő, két férfi) gyorsváltó csapat. Ezzel újabb színfolttal gazdagodott a soproni úszóélet.

Van, amikor az ezüst az aranynál is szebben csillog. Így élték meg az ob-n elért eredményüket a soproni váltó tagjai. A Czifrik Hajnalka, Jaczkó Eszter, Czeglédi László és Márkus István alkotta csapat a korosztályában jóval a kitűzött időn belül ért a második helyen a célba. Sopronban most állt össze először mixváltó, amely az úszáson kívül a közösséghez tartozás élményét és erejét adja a tagoknak. Czifrik Hajnalka már megélhette, hogy milyen Európa-bajnoknak lenni senior kategóriában, és a mostani ob-n is sikerült egyéniben több érmet elhoznia. A 200 méteres mellúszásban egyéni és korosztályos országos csúcsának is örülhetett, mégis a csapatban kiérdemelt ezüstérem a legkedvesebb számára.

– A csapatban óriási motivációs erő lakozik – mesélte Hajnalka. – A Széchy Tamás Sportiskola keretein belül edzünk egy csupaszív edző, Kovács Dénes irányításával, aki nap mint nap inspirál és biztat minket. Teljesen más érzés együtt edzeni, gyakorolni a váltásokat, és egy versenyen úgy küzdeni, hogy együtt vagyunk, egymást biztatjuk, erősítjük. Idén tudtunk először váltócsapatot kiállítani, a „fiúk” egyéniben versenyeztek az elmúlt években, Eszter azonban a három gyermeke mellett most tudta vállalni azt az edzésmunkát, amely szükséges az ob-n való elinduláshoz.

A felkészülés különösen nehéz a munka és a család mellett, ám a versenyzők gyermekei szép példát kapnak küzdeni tudásból, kitartásból egy-egy ilyen siker után. Márkus István négy gyermeke, valamint Czeglédi László és Czifrik Hajnalka családtagjai is ott szurkoltak a parton Százhalombattán, a csapat edzője is együtt élhette meg a közösen elért sikert, Jaczkó Eszter pedig otthon mutatta meg büszkén érmét gyerekeinek. A váltó szárnyakat kapott az első eredményes bemutatkozástól, azóta folyamatosan készül az áprilisi hosszú pályás, fedett medencés országos bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...