Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Döntetlen a rangadón
A soproniak képtelenek voltak áttörni a Csorna védelmét, és tizenegyest is hibáztak Fotó: Németh Péter

Döntetlen a rangadón

| Páder Vilmos | Sport

Zord időjárás, mély talaj, több mint ezer néző, feszült hangulat és gyenge soproni játék jellemezte a megyei bajnokság jelenleg két legeredményesebb csapatának: az SC Sopronnak és a Csornának az összecsapását.

Az első félidőben mindkét együttes rangadóhoz méltó játékot mutatott. A soproniak többet birtokolták a labdát, többet is kezdeményeztek, de a párharcokban nagy csata folyt. A második játékrészben az SC Sopron nagy erőket összpontosított a győzelem érdekében, de a játék sava-borsa, a gól elmaradt. Képtelenek voltak áttörni a Csorna védelmét. A 16-os környékén elfogyott a tudomány. Az 56. percben Honyákkal szabálytalankodtak a csornai védők a saját tizenhatosukon belül, a megítélt büntetőt a sértett a jobb alsó kapufára lőtte.  

A kihagyott büntető után Galambosék még fokozták az iramot. A Csorna csak szabálytalanságok árán, helyenként kíméletlen játékkal tudta megfékezni a listavezetőt. A mérkőzés hajrájára felforrósodott a levegő, a játékvezető 11 sárgalapot osztott ki. A csornaiak taktikája bevált, kemény, durva játékukkal elvittek egy pontot a Káposztás utcából. A rangadó jobb játékvezetést igényelt volna. SC Sopron – Csornai SE: 0–0

Győrszentiván–SFAC: 3–2. ­Továbbra is pont nélküli az Anger réti legénység, de a csatárok már megtalálták góllövő cipőjüket. Idegenben két találatot szerezni elismerésre méltó, de kár, hogy a védelem eggyel többet kapott.

Megyei II. osztály: Rábaszent­andrás–SVSE: 3–2. Színvonalas, küzdelmes és izgalmas mérkőzést hozott a két jó formában lévő együttes összecsapása. Az SVSE játékával nem okozott csalódást, inkább az összpontosítással voltak gondok. 2–1-es vasutas vezetésnél jobban kellett volna koncentrálni a siker érdekében.

Megyei öregfiúk bajnokság: SC Sopron – Vág: 12–2. Jól rajtoltak az egykori kedvencek, a tavalyi gólkirály, Tikosi Gula egymaga hat találatot szerzett. További góllövők: Borsos 2, Sifter, Ardelan, Czippel és Kelemen.

NB II-es női bajnokság: SC Sopron – Balatonfüred: 4–2. A Mol Viditől elszenvedett vereség után javítottak a hazai lányok, és jó játékot mutatva magabiztosan győztek.

Kapcsolódó cikkek