Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Döntőt játszhat a Sportdarázs
A Sportdarázs–SMAFC feladata a fiatal tehetségek felkészítése a profi kosárlabdára. Az együttes idén az eredményekre sem panaszkodhat, hiszen bejutott a bajnoki döntőbe. Fotó: Németh Péter

Bakó Patrícia: Próbálom minden erőmmel támogatni a fiatal tehetségeinket

Döntőt játszhat a Sportdarázs

| Munkatársunktól | Sport

Komoly bravúr az amatőr női nemzeti kosárlabda-bajnokságban: a másodosztályú kiírásban döntőt játszhat a Sportdarázs–SMAFC együttese. Bakó Patrícia csapatkapitány szerint kiváló és egységes az idei csapat, amelynek elsődleges feladata felkészíteni a fiatalokat a profi bajnokságra.

– Meglehetősen összetett rendszerben versenyeznek idén a csapatok a másodosztályban, hol tart most a bajnokság?

– Május 26-ig minden párharcot le kell zárni, így a legvégén vagyunk az idei szezonnak. Idén háromszor 10 csapatra osztották a mezőnyt, piros, fehér és zöld csoport volt, ez erősorrendet is jelentett. Az alapszakasz lezárulta után a piros csoport 10 együttese, valamint a fehér csoport 1–6. helyezettje szerepelhetett a rájátszás felső ágán. Mi harmadik helyen végeztünk az alapszakaszban.

– Hogy sikerült a csapatnak a rájátszás?

– Döntőbe jutottunk, tehát ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Az NKA Pécs, majd a Nyíregyháza együttesét is legyőztük, az elődöntőben pedig a Szigetszentmiklóst búcsúztattuk. A szezon során nagyon jól összeállt a csapatunk, hihetetlen egységet mutattunk, pedig sok helyről érkeztek ide játékosok. Ennek is köszönhető a jó szereplés, persze kiváló munkát végez a szakmai stáb is, Srdan Radulovic vezetésével.

– A Sportdarázs feladata az is, hogy felkészítse a fiatal játékosokat a profi, NB I. A csoportos bajnokságra. Ez mennyiben sikerült idén?

– Talán ebben a szezonban még fontosabb volt a felkészítő szerepünk, hiszen kevesebb légiós szerepelt a Sopron Basket profi csapatában, így automatikusan több feladat hárult a fiatalokra. A Sportdarázsnál 5–6 felnőtt korú játékos van, a többiek olyan kiemelt tehetségek, akiknek esélyük van a profi együttesbe is bekerülni. Sitku Zsuzsanna tavaly még többet játszott nálunk, idén pedig már meghatározó kosárlabdázója volt a Sopron Basketnek. Említhetném még Toman Dórát, aki idén szerepelt nálunk is, de már a nagycsapatban is letette a névjegyét.

– Csapatkapitányként mi a szereped az együttesben?

– Továbbra is próbálom minden erőmmel támogatni a fiatal tehetségeinket. Van olyan játékosunk, aki többet szerepel a Sportdarázs felnőttcsapatában, de olyan is, aki az U18-ban játszik. A lányok szakmailag minden segítséget megkapnak, de azt is tudni kell, hogy óriási különbség van egy utánpótlás és egy felnőtt bajnoki mérkőzés, vagy épp az amatőr és profi liga között. Nagyon szépen fejlődik a fiatalok tudása, aminek köszönhetően biztos vagyok benne, hogy a mostani csapatunkból a következő években többen is pályára léphetnek a Sopron Basket együttesében.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...