Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eb-re készül  a Shotokan Tigrisek
A Shotokan Tigrisek edzőtáborában a japán mester, Hiyori Kanazawa (k) edzéseket tartott és küzdelmeket is értékelt.

Karatés edzőtábor

Eb-re készül a Shotokan Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

Több mint kétszáz sportoló vett részt a Shotokan Tigrisek Sportegyesület V4 edzőtáborában Sopronban. A háromnapos programra a magyarok mellett érkeztek lengyel, cseh és szlovák sportolók, valamint ausztriai karatékák is.

– Az első napon a Doborjáni-iskolában, a másodikon és a harmadikon a Vasvilla tornatermében tartottuk a különböző foglalkozásokat, tréningeket, küzdelmeket – kezdte Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek Sportegyesület elnöke. – Óriási siker, hogy több mint kétszázan voltunk, tavaly ősszel még abban sem voltunk biztosak, hogy egyáltalán lesz edzőtábor, a korlátozások miatt rengeteg plusz munkát igényelt a szervezés. Utólag már elmondhatom: szerencsénk volt a pandémia alakulásával, és látszott, hogy mindenki nagyon szívesen jött el hozzánk, ki voltak éhezve a versenyzők egy közös találkozóra.


A soproni V4 edzőtábor díszvendége Japánból érkezett: Hiyori Kanazawa fiatal kora ellenére már világbajnok, ő a tokiói központi edzőterem szakmai vezetője. A „sensei”, azaz mester, tanító fokozattal rendelkező Hiyori Kanazawa összesen hét edzést tartott az edzőtáborban különböző korú és tudású gyerekeknek.

A tréningek mellett nagy hangsúlyt helyeztek az edzők továbbképzésére is. – Az edzőtábor kiemelt napja volt a vasárnap, amikor már a küzdelmek zajlottak – tette hozzá Gáncs Krisztián. – A kétszáz résztvevő közül százan döntöttek úgy, hogy megméretik magukat. A Shotokan karate kétféle szabályrendszere alapján vehettek részt a küzdelemben, amelynek kimondottan a gyakorlás volt a célja. A soproni versenyzők is sokat tanulhattak, hiszen kipróbálhatták tudásukat külföldi ellenfelekkel szemben. Hiyori Kanazawa sok küzdelmet nézett meg, és elismerően szólt a résztvevők teljesítményéről.


A Shotokan Tigrisek Európa-bajnokságra készül: a 2020-ra tervezett kontinensviadal elmaradt, ezt pótolják idén. A megmérettetésen a soproni versenyzők is szeretnének sikeresen szerepelni.

Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek