Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Edzőtábor és küzdelem
Az edzőtábor zárónapján a formagyakorlatok és a küzdelem került a középpontba. Fotó: Németh Péter

Magyar, cseh és osztrák fiatalok találkoztak Sopronban

Edzőtábor és küzdelem

| Munkatársunktól | Sport

2022-ben már 4. alkalommal rendezték meg városunkban a háromnapos V4 karate edzőtábort. A sportszakmai találkozót és versenyt a Visegrádi Alap támogatásával a hagyományok szerint a Shotokan Tigrisek Sportegyesület szervezte.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek elnöke elmondta: a mostani, megújult pályázati kiírás a korábbiaktól eltérő lebonyolítási rendszerre adott lehetőséget: két V4-es ország, Magyarország és Csehország látta vendégül egy közös szomszédos ország, ez esetben Ausztria fiataljait.

– Természetesen maga az edzőtábor nem kizárólag a karatéról és a sportról szólt, hanem kiemelt szerep jutott az ismerkedésnek és a kulturális programoknak is – hangsúlyozta Gáncs Krisztián. – A három országból érkezett fiatalok közösen látogattak el a soproni történelmi belvárosba, és megnézték városunk jelképét, a Tűztornyot is. Emellett megismerhették egymás kultúráját, hiszen a többi ország táncaiból kaptak ízelítőt. Pénteken és szombaton az edzéseké és a barátkozásé volt a főszerep, vasárnap aztán egy gyakorlóversenyen mindenki lemérhette tudását a nemzetközi mezőnyben.

A Shotokan Tigrisek Sportegyesület elnöke hozzátette: a versenyen lehetőség volt a kisebbeknek játékos feladatokkal érmeket szerezni. A nagyobbak pedig formagyakorlatban és küzdelemben indultak.

– A küzdősportban mindig fontos lemérni, hogy mennyire tudjuk használni a megszerzett tudást – erről szólt a vasárnapi napon a küzdelem – folytatta Gáncs Krisztián. – Az ilyen gyakorlóversenyek főleg a kezdők és a kevés versenytapasztalattal rendelkezők számára biztosítanak megfelelő környezetet.

A V4 edzőtáborok nem értek véget Sopronban. A program hétvégi tréningek és küzdelmek után a jövő év tavaszán folytatódik. Akkor a magyar és az osztrák fiatalok látogathatnak el a csehországi Hradec Kralove városába egy hétvégére, ahol a házigazda cseh karatékákkal közösen egy edzőtáborban vehetnek részt – mindezt ingyenesen, a Visegrádi Alap támogatásával.

Kapcsolódó cikkek