Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy győzelem, egy vereség
A hétvégi hazai mérkőzésen 9–0-ra kiütötte a Ménfőcsanakot az SC Sopron. Fotó: Németh Péter

Az SC Sopron célja, hogy öt éven belül NB II-es csapat legyen

Egy győzelem, egy vereség

| Munkatársunktól | Sport

Három fordulót rendeztek meg a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idényéből, már mindkét soproni csapat volt szabadnapos, így az SC Sopron és a SFAC 1900 is két mérkőzést játszott. Mindkettő egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt.

A cél a feljutás

Az SC Sopron a nyitányon játszott rangadón 2–1-es vereséget szenvedett a listavezető Koroncótól, majd 9–0-ra kiütötte a Ménfőcsanakot. Jelenleg a második helyen áll, és lépéselőnyben van a harmadik helyezetthez képest Bücs Zsolt együttese. Ez a végső helyezés és az esetleges feljutás szempontjából is rendkívül fontos.

A bajnoki cím inkább már csak matematikailag elérhető a piros-fehérek számára, ezért az a cél, hogy megszerezzék a második, rosszabb esetben a harmadik pozíciót. A jelenlegi bajnoki kiírástól ugyanis változott a szabály, amennyiben a bajnok nem kíván élni az osztályozó lehetőségével, akkor az MLSZ felkéri erre a második, legfeljebb a harmadik helyezettet. Ahogy futballberkekben hallani lehet, a Koroncó nem akar feljebb lépni, így az SC Sopron előtt megnyílhat az út az osztályozó és általa az NB III. felé.

A többségi tulajdonos célja az, hogy öt éven belül NB II-es csapata legyen Sopronnak, a folyamat elindításához is szükséges lenne, hogy nyáron előbbre tudjanak lépni.


A jövő csapatát építik

A SFAC 1900-nál a télen változott a szakmai stáb összetétele, Ágoston Zsolt lett a vezetőedző. Az új szakember jól ismerte az Anger rétiek játékoskeretét, hiszen többükkel korábban már dolgozott együtt.

Kétéves szerződésben állapodtak meg, mert a klubnál hosszú távban gondolkodnak: egy meghatározó megyei elsőosztályú együttes kialakítása a céljuk. Ebben a félévben már a következő szezon csapatát is építik.

A 123 éves klubnál jól kezdték a tavaszt, az első mérkőzésen hazai pályán 3–1-re győzték le a Győrújbarátot, legutóbb azonban – jobbára óriási egyéni hibák miatt – súlyos vereséget szenvedtek Hegykőn (1–5). A kilencedik helyről várják a bajnoki folytatást.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek