Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyetemi bajnokságban a pólósok
A SMAFC felnőtt vízilabdacsapata nehéz csoportba került az egyetemi–főiskolai bajnokságon.

Egyetemi bajnokságban a pólósok

| Munkatársunktól | Sport

Első alkalommal szerepelt a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) küzdelmeiben a SMAFC vízilabdacsapata. A továbbjutás ugyan nem sikerült, de derekasan helytálltak a fiúk.

A részvétel egy együttműködésnek köszönhető: az egyetemi csapatot a Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője, Krasznai Rudolf készítette fel. A továbbjutás ugyan nem sikerült a „halálcsoportból”, miután a SMAFC a Pécsi Tudományegyetem, a Testnevelési Egyetem és az ELTE együtteseivel került össze, ugyanakkor az együttműködést folytatni kívánja a két soproni sportegyesület.

– Sok korábbi vízilabdázónk jár a Soproni Egyetem valamelyik képzésére, ők adták a mostani csapat magját, kiegészülve olyan játékosokkal, akik más egyesületben pólóztak korábban – összegzett Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke. – Igazán rangos bajnokság lett a MEFOB, sok kiváló együttes és pólós részvételével. A sorsolásunk lehetett volna kedvezőbb, több olyan csapat is van, amelyekkel partiban lettünk volna, ugyanakkor ebben a nagyon nehéz csoportban is elfogadható eredményt értünk el. Kiváló kezdeményezés volt, folytatni szeretnénk az együttműködést, ebben maradtunk Horváth Józseffel, a SMAFC elnökével.

A MEFOB jelentőségét mutatja, hogy minden eddiginél több csapat nevezett az idei egyetemi–főiskolai pólóbajnokságra, amelynek csoportmeccseit Gödöllőn rendezték.

Az első és második helyezettek játszanak a nyolc között a bajnoki cím megszerzéséért, a finálét április végén rendezik.

A SMAFC a negyedik helyen végzett a csoportjában, Krasznai Rudolf edző így értékelt: – Óriási eredménynek tartom már azt is, hogy sikerült összeszedni a csapatot, és benevezni a SMAFC együttesével az egyetemi–főiskolai bajnokságra. Két nap alatt összesen három mérkőzést játszottunk, az egész torna jól szervezett volt, és kiváló hangulatban zajlott. Köszönjük a támogatást a Soproni Egyetemnek, és bízunk benne, hogy a későbbiekben is sikeresen tudunk együttműködni.

A csapat tagjai Holló Viktor, Úr Valér, Török Ignác, Jenei Dániel, Kis István, Nagy Tamás, Czigány Ábel, Varga Zoltán és Kertész Bence voltak.

Kapcsolódó cikkek