Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éjszaka is futottak
Az éjszakai tájékozódási futásnak különleges hangulata van. Fotó: Németh Péter

Éjszaka is futottak

| Munkatársunktól | Sport

Múlt pénteken rendezték meg a Sopron városi éjszakai bajnokságot a tájékozódási futók számára. A megmérettetés este fél 10-kor kezdődött.

– A bajnoki rendszerben rendszeresen szerepelnek éjszakai futások is, nyilván ez nehezített körülményt jelent a résztvevőknek, hiszen erősen korlátozott látási viszonyok között kell eligazodni a terepen – mondta Molnár Tibor, a szervező SMAFC tájfutó szakosztályának vezetője. – Minden futónak szüksége volt egy jó minőségű fejlámpára, esetleg zseblámpára, hiszen az erdő nagyon sötét tud lenni már ilyenkor. Nagyobb figyelmet, összpontosítást igényel az éjszakai tájékozódási futás, éppen ezért komoly kihívás, a futóink ugyanakkor kimondottan szeretik ezeket a különleges, éjszakai versenyeket.

A szakember hozzátette: nemcsak haladó, profi futókat is vártak az éjszakai bajnokságra. Családi pályát is terveztek a kezdőknek vagy kevésbé tapasztalt tájékozódási futóknak.

– A családi pálya térképét előre feltöltöttük a honlapunkra, így akár azt is meg lehetett tenni, hogy előre lesétálhatták a pályát a résztvevők – tette hozzá Molnár Tibor. – A profi versenyzők ugyanakkor csak a rajt pillanatában kapták kézhez a térképüket, amely alapján a pályát teljesíteniük kellett. A családi pálya 2,5, a haladó pedig mintegy 5 kilométer hosszúságú volt.

A Sopron városi éjszakai bajnokság mintegy két órán át tartott, éjfélre minden futó hazaért.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek