Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éjszakai futás
Fotó: Sopronmédia-archív

Éjszakai futás

| Czetin Zoltán | Sport

Visszatér Sopron belvárosába a Paddy éjszakai futás, amit idén július 27-én rendeznek meg.

Az esti fényekben tündöklő Várkerület, a kivilágított Tűztorony vagy a feldíszített Deák tér hangulata felejthetetlen élményt nyújt. Ezért is gondolták úgy a soproni éjszakai futás szervezői, hogy 2019-ben ismét a belváros felé terelik a futóversenyt. Idén 5, 10, 16 és 21 kilométeres távo­kon vehetnek részt a futók. A program újdonsága, hogy a versenyt megelőzően egy családi napot is rendeznek az Erzsébet-kertben, ami 12 órakor egy úgynevezett „tésztapartival” kezdődik.  

– A nap további része is sok-sok programot tartalmaz – mondta Dunaveczky András, az egyik főszervező. – Próbáljuk a látogatókat minél több érdekességgel az Erzsébet-kertben tartani. Lesznek gyerekfutamok, felnőtt ügyességi versenyek, játékos feladatok, különböző sport- és táplálkozási bemutatók, zenés előadások, úgyhogy idén nemcsak a futókra koncentrálunk, hanem az őket kísérőkre és a központba betévedőkre is.

A futamok előtt, egész délután lesz lehetőség átvenni a rajtcsomagokat és a helyszíni nevezést is le lehet bonyolítani. A verseny idén is az Erzsébet-kertből rajtol, a futók a Deák téren és a Várkerületen is végigmennek, sőt idén a kivilágított Tűztorony alatt is át lehet majd szaladni.

A versenyre online lehet nevezni a www.paddy.hu oldalon az előnevezés linkre kattintva. A futókat befutóéremmel, chipes időméréssel, frissítőpontokkal, rajtcsomaggal és a rendőrség, illetve az egészségügyi személyzet által biztosított útvonallal várják a szervezők. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...