Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Elégedett lehetek…”
Takács Norbert 12 éve profi kosárlabdázó Sopronban – kétszer nyert ezüstérmet a Magyar Kupában az SKC-val. Takács Norbert 12 éve profi kosárlabdázó Sopronban – kétszer nyert ezüstérmet a Magyar Kupában az SKC-val. Fotó: Németh Péter

Takács Norbert: A döntőben csak árnyéka volt önmagának a csapat

„Elégedett lehetek…”

| Rázó László | Sport

Pályafutása egyik csúcsának tekinti az idén szerzett Magyar Kupa ezüstérmet Takács Norbert. A Sopron KC rutinos bedobója azt mondta: a csapat tagjainak kellett néhány nap, hogy igazán örülni tudjanak a második helynek…

– Van különbség a 2014-es és a mostani ezüstérem között?

– Annyiban igen, hogy akkor ki-ki meccset játszottunk a fináléban, épp azzal a Szolnokkal, amelyet most óriási csatában az elődöntőben tudtunk legyőzni. Érdekes módon azt tapasztaltam, hogy az akkori csapat tagjai könnyebben túltették magukat a döntőbeli vereségen, fél órával a finálé után már önfeledten ünnepeltünk. Most ez nehezebben ment több játékosnak, próbáltam is a rutinommal segíteni, beszélni a srácokkal, hogy ne a Falco-meccsel foglalkozzanak, értékeljék az ezüstérmet. Ez már csak azért is fontos volt, mert a kupadöntő után három nappal Zalaegerszegen léptünk pályára.

– A kupameccseken mi az, amiben erős volt a csapat, mi volt a különbség az elődöntő és a döntő között?

– Óriási menetelésben voltunk, hiszen a kupameccsek előtti szombaton egy hihetetlenül kiélezett mérkőzést játszottunk Nyíregyházán, azon múlt a bajnoki alapszakaszban az 5. helyezésünk. Ezt követően jött a kupában először az Oroszlány elleni találkozó, amely szintén óriási izgalmakat hozott, de végül győzni tudtunk. A Szolnok elleni elődöntőben nagyon összeszedetten léptünk pályára, az elejétől kezdve tartottuk a lépést velük, úgy érzem, kontrolláltuk a meccset. Azonban ennek ára volt: mentálisan és fizikailag is olyan szinten fáradt el a csapat, hogy a döntőben csak árnyéka volt önmagának. A Falco pedig úgy jött ki a pályára, hogy meg kell mutatnia, ki az egyértelműen jobb csapat, és sajnos igen jó napot fogott ki több kosarasuk. Ezzel együtt az ezüstérmet már senki sem veheti el tőlünk!

– 12 éve vagy profi kosárlabdázó Sopronban, elégedett vagy eddigi pályafutásoddal?

– Ha reálisan nézem a körülményeket, akkor elégedett lehetek. Nagyjából tudom, melyik csapat milyen lehetőségekkel, költségvetéssel dolgozik. Ehhez képest kétszer szereztünk kupaezüstöt, egyszer bronzot, és egy bajnoki bronzérem is jutott az SKC-nak az itt töltött éveim alatt. Talán a 2014-es kupadöntő miatt lehet bennem egy pici hiányérzet, hiszen mindössze 2 ponton múlt, hogy nem szereztünk aranyat… Ugyanakkor látni kell, hogy akár a kupában, akár pedig a bajnokságban bravúros és kiemelkedő eredmény, ha érmes helyezést tud elérni az SKC.

Két vereség: Az SKC az alapszakasz után a rájátszásban sem tudta legyőzni a Zalaegerszeget. Kostas Flevarakis együttese egy hihetetlen izgalmakat és hosszabbítást hozó, minimális zalai vereség után hazai pályán is kikapott a ZTE-től. A keddi, lapzártánk után véget érő meccsen így a Zalaegerszeg eldönthette a negyeddöntőt.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek