Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Élni kell a bizalommal
– A feladatom az, hogy ha sérülések, betegségek fordulnak elő, akkor a rutinosabb játékosok helyére tudjak lépni – mondta lapunknak Csendes Péter (a képen jobbra). Fotó: Wölfinger Béla

„Maximálisan kihasználom a nekem jutó játékperceket”

Élni kell a bizalommal

| Munkatársunktól | Sport

Vastapssal jutalmazta a közönség az SKC fiatal irányítója, Csendes Péter játékát az Alba Fehérvár ellen. A 18 éves kosaras több fronton teljesít: az SKC mellett a SMAFC-ban, a Sportiskola U18-as csapatában, valamint az SKC U20-as együttesében is szerepel.

– Milyen volt a pályán az Alba Fehérvár, majd a Szolnok ellen a felsőházi rájátszásban?

– Úgy érzem, tényleg jól ment a játék, plusz energiákat tudtam adni a csapatnak, nagy élmény volt a felsőházi rájátszásban szerepelni. Hozzá kell tennem, hogy rutinos irányítónk, Halász Ákos és fiatal csapattársam, Fazekas Csabi is betegek voltak a meccs előtt, ennek is köszönhető, hogy bizalmat szavazott nekem a szakmai stáb.

– Győztes meccseken játszottál ismét a nagycsapatban, mennyire voltak fontosak ezek a sikerek?

– Az egész csapat hangulatának, lelkiállapotának jót tesz a győzelem, sok vereségünk volt előtte, több egylabdás meccset veszítettünk el. Azért is kellett a Fehérvárt megverni, mert így maradt esélyünk arra, hogy a negyedik vagy akár a harmadik helyről várjuk majd a rájátszást. Óriási dolognak tartom, hogy itt lehetünk, a hazai topcsapatok ellen játszhatunk a középszakaszban.


– Hogy értékeled a saját teljesítményedet a szezon eddigi mérkőzésein?

– Összességében elégedett vagyok, 18 évesen itt lehetek a felnőtt keretben. A feladatom az, hogy ha sérülések, betegségek fordulnak elő, akkor a rutinosabb játékosok helyére tudjak lépni. Úgy érzem, hogy azokat a játékperceket, amelyek nekem jutottak, maximálisan kihasználtam – és ezt magam mellett mondhatom a többi fiatal játékos nevében is.

– Az SKC nagycsapata mellett több együttesben is szerepelsz, hogy bírod a tempót?

– Valóban komoly terhelést kapok, hiszen a Sportiskola U18-as, az SKC U20-as, valamint a SMAFC felnőtt csapatának is játékosa vagyok. Természetesen az SKC a legfontosabb, de ha lehetőségem van, a többi együttesben szívesen pályára lépek, bírom a sorozatterhelést. A heti meccsek időpontjától is függ, mikor melyik csapatban tudok játszani. Például az elmúlt hetekben többet játszottam a SMAFC-ban, sikerült is kiharcolni a bent maradást az NB I. B-ben.


– 18 éves vagy, mik a terveid?

– Idén érettségizek a Berzsenyiben, jelentkeztem a Testnevelési Egyetemre, de továbbra is a kosárlabda az elsődleges az életemben. Úgy érzem, bízik bennem a szakmai stáb, jövőre pedig Fazekas Csabi és Werner Viktor sem számít már U23-as játékosnak, a fiatal szabály tehát rájuk már nem vonatkozik, így több játéklehetőséghez juthatok, amiért azonban továbbra is sokat kell dolgoznom.

Kapcsolódó cikkek