Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Eredményes focihétvége

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt hétvégén az SC Sopron minden hivatalos bajnokságban induló csapata győztesen hagyta el a játékteret.

NB-s UP bajnokság 

Az SC Sopron U17-es és U19-es korosztálya egyaránt 5–1-re diadalmaskodott hazai pályán. Gosztola József tanítványainak sikeres menetelése folytatódott, veretlenül vezetik az U17-es bajnokságot.

Megyei I. osztály

Az Ágoston Zsolt vezette SC Sopron zsinórban hetedik győzelmét aratta a bajnokságban. Hétközben Beleden pótolták az elmaradt találkozót, 3–1-re nyertek Honyákék, hétvégén pedig 5–1 arányban győztek Jánossomorján. Sorozatos győzelmekkel szorosan tapadnak a listavezetőre. A következő ellenfél a rivális Kapuvár együttese, amelyet várhatóan nagylétszámú szurkolótábor fogad a Káposztás utcai stadionban.

A SFAC fiataljainak Kocsis Tamás edző szerint nem sikerült átmenteni elmúlt heti formájukat, ezért 7–0 arányban vereséget szenvedtek a Győrszentiván otthonában. A szakvezető reméli, hogy hétvégén hazai pályán a Beled ellen javítanak.

Megyei III. osztály

Az SVSE labdarúgói rosszul kezdték a Fertőrákos elleni mérkőzésüket, mivel a félidőben 2–0-ás vendég vezetéssel vonultak az öltözőbe. Mozsolics Jenő szakvezető tizenkilencre lapot húzott, szerkezetváltással átalakította csapatát, így végül 3–2-s győzelmet arattak.

Öregfiú-bajnokság

SC Sopron–Szárföld 8–1

Az egykori soproni klasszisok, Gombás Károly, Halász Ernő, Körmendi Tamás, Kelemen Zsolt és Orbán Ernő jó játékának és gólerősségének, valamint Kállai László jó védéseinek köszönhetően fölényes győzelmet arattak. A népszerű Borsos István sérülés miatt nem léphetett pályára.

NB II-es női bajnokság

Az SC Sopron női szekciójában a lányok minden szinten győztesen hagyták el a játékteret.

Az U14-es korosztály 4–1 arányban diadalmaskodott a MOL Vidi ellen. Az U19-es korosztály 4–1-re verte a Csákvár együttesét.

Az NB II-es csapat 8-2-re győzött Balatonfüreden, ezzel Németh Zitáék átvették a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.