Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eredményes focihétvége

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt hétvégén az SC Sopron minden hivatalos bajnokságban induló csapata győztesen hagyta el a játékteret.

NB-s UP bajnokság 

Az SC Sopron U17-es és U19-es korosztálya egyaránt 5–1-re diadalmaskodott hazai pályán. Gosztola József tanítványainak sikeres menetelése folytatódott, veretlenül vezetik az U17-es bajnokságot.

Megyei I. osztály

Az Ágoston Zsolt vezette SC Sopron zsinórban hetedik győzelmét aratta a bajnokságban. Hétközben Beleden pótolták az elmaradt találkozót, 3–1-re nyertek Honyákék, hétvégén pedig 5–1 arányban győztek Jánossomorján. Sorozatos győzelmekkel szorosan tapadnak a listavezetőre. A következő ellenfél a rivális Kapuvár együttese, amelyet várhatóan nagylétszámú szurkolótábor fogad a Káposztás utcai stadionban.

A SFAC fiataljainak Kocsis Tamás edző szerint nem sikerült átmenteni elmúlt heti formájukat, ezért 7–0 arányban vereséget szenvedtek a Győrszentiván otthonában. A szakvezető reméli, hogy hétvégén hazai pályán a Beled ellen javítanak.

Megyei III. osztály

Az SVSE labdarúgói rosszul kezdték a Fertőrákos elleni mérkőzésüket, mivel a félidőben 2–0-ás vendég vezetéssel vonultak az öltözőbe. Mozsolics Jenő szakvezető tizenkilencre lapot húzott, szerkezetváltással átalakította csapatát, így végül 3–2-s győzelmet arattak.

Öregfiú-bajnokság

SC Sopron–Szárföld 8–1

Az egykori soproni klasszisok, Gombás Károly, Halász Ernő, Körmendi Tamás, Kelemen Zsolt és Orbán Ernő jó játékának és gólerősségének, valamint Kállai László jó védéseinek köszönhetően fölényes győzelmet arattak. A népszerű Borsos István sérülés miatt nem léphetett pályára.

NB II-es női bajnokság

Az SC Sopron női szekciójában a lányok minden szinten győztesen hagyták el a játékteret.

Az U14-es korosztály 4–1 arányban diadalmaskodott a MOL Vidi ellen. Az U19-es korosztály 4–1-re verte a Csákvár együttesét.

Az NB II-es csapat 8-2-re győzött Balatonfüreden, ezzel Németh Zitáék átvették a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...