Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes szinkronúszók
A soproni szinkronúszók több éremmel tértek haza az ob-ról.

Eredményes szinkronúszók

| Rázó László | Sport

– Újra felhelyeztük magunkat a hazai és nemzetközi szinkronúszósport térképére – mondta lapunknak Turi Andrea, a Synchro Sopron SE vezetőedzője. A soproni sportolók szép eredményekkel tértek haza az országos bajnokságról.

A Magyar Szinkronúszó Szövetség áprilisban rendezte meg az ob-t a budapesti Duna Arénában. A hazai mellett nemzetközi mezőnyt is felvonultató versenyen a Synchro Sopron SE fiataljai öt versenyszámban álltak rajthoz. Városunk szinkronúszói a gyerek korosztályban versenyeztek. Kötelező gyakorlatok mellett szólóban, duóban, csapatban és kombinációs kűrben indultak, és mutatták meg tudásukat.

– Országos bajnokságról beszélünk, de valójában ez egy nemzetközi verseny volt, hiszen külföldiek nevezését is elfogadták – mondta Turi Andrea, a Synchro Sopron SE vezetőedzője. – A célunk egyértelműen az volt, hogy megmutassuk magunkat a hazai és nemzetközi mezőnyben, erre kiváló alkalmat biztosított az ob. Nagyon fontos volt, hogy tapasztalatokkal és élményekkel gazdagon utazzanak haza a lányok, ami sikerült is, emellett pedig szép eredményeket is elértünk, ami külön öröm számunkra.

A soproni versenyzők közül Schiffer Lotti a kötelező gyakorlat után közel száz indulóból a huszonharmadik helyen állt, szóló kűr bemutatása után pedig az ötödik helyezést érte el. Schiffer Lotti Orbán Rebekával duóban is indult, a lányok kiválóan szerepeltek, hiszen „B” kategóriában sikerült az első helyet megszerezniük.


Csapatversenyben Lotti és Rebeka Horváth Blankával és Petri Emíliával kiegészülve indultak a „B” kategóriában, és első helyen végeztek.

Kombinációs kűr versenyszámban, amelyben az indulok között lehetettek tizenhárom–tizennégy évesek is, Bóna Sára szólózott, emellett Kovács Fruzsina és Nagy-Máthé Bíborka részvételével csapatversenyben is indultak, végül a harmadik helyen végeztek.

– A soproni szinkronúszók a legfiatalabb korosztályban minden versenyszámban rajthoz állva értek el szép eredményeket, ezzel pedig újra felhelyeztük magunkat a hazai és nemzetközi szinkronúszósport térképére – tette hozzá Turi Andrea.

Az egyesület nyári szinkronúszó tanfolyamokkal, workshopokkal, táborokkal várja az érdeklődő, úszni tudó gyerekeket, fiatalokat – lányokat és fiúkat is. Részletek a Synchro Sopron Sportegyesület Facebook-oldalán találhatók. 

Kapcsolódó cikkek