Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes Tigrisek
Tallós Levente (j) vezeti a teljesítményindexet tartalmazó táblázatot, pontátlagban pedig a második az U16-os bajnokság „B” csoportjában.

U16-os korosztály: Több a kimagaslóan tehetséges játékos

Eredményes Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

Tallós Levente egyéni mutatói kiemelkedőek: jelenleg vezeti a teljesítményindexet (VAL) tartalmazó táblázatot, 2. helyen szerepel a pontátlag-kategóriában, és szépen gyűjti a lepattanókat is. Levente kilenc éve kosarazik, általános első osztályától folyamatosan a Tigrisek játékosa volt. A kosárlabda mellett focizott is, 3. osztályban döntött véglegesen a kosárlabda mellett.

– Úgy gondolom, az eredményekhez fontos a kemény, kitartó és szorgalmas edzésmunka, ez jelenleg heti 5 edzést és a meccseket jelenti – mondta lapunknak a fiatal játékos. – A fejlődésemhez az is hozzájárult, hogy évek óta a saját korosztályomnál idősebbek között is játszom. Olyan edzőim vannak, akik motiválni tudnak, és jó velük együtt dolgozni. Ezen kívül a szabadidőmből is sokat áldozok a kosárlabdára: otthon önállóan is rendszeresen gyakorlom a dobásokat. A szórakozásomat is a kosárlabda határozza meg, hiszen SKC-meccsekre járok, a tévében NBA-meccseket nézek, sok barátommal is ez a közös időtöltésünk. Legjobb barátaimmal, akik a sportiskolában játszanak, a nyári streetballversenyeken rendszeresen részt veszünk, 3 éve minden évben korosztályos országos bajnokok lettünk.

Tallós Levente úgy gondolja: ha valaki sikeres a sportban, el tudja képzelni magát profi sportolóként, de komolyabban ezzel a gondolattal még nem foglalkozott. Egyelőre a tanulást tartja a legfontosabbnak, mindenképpen tovább szeretne tanulni, de ha úgy alakul, majd egyetemi évei alatt is feltétlenül folytatná a kosárlabdát.

Tallós Levente mellett a Tigrisek U16-os csapatából az eddigi mérkőzések alapján többen is jó teljesítményt nyújtanak: Wratschko Péter a legjobb lepattanózók névsorát vezeti, Bősze Gergő pedig a védő-lepattanó és gólpassz ranglista harmadik helyezettje.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sikeres alpesi síelők

Sikeres alpesi síelők

2024. 03. 06. | Munkatársunktól

A múlt hétvégére a Semmeringre tervezett óriás-műlesikló verseny az enyhe időjárás miatt elmaradt, ennek ellenére bőven volt lehetőségük a versenyzésr...