Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éremért küzdenek
A Soproni Sörgurítók együttese egyre jobb formában játszik, versenyben van az érmes helyezésekért. Fotó: Németh Péter

Sörgurítók: Az utánpótlás-nevelésben is eredményesek

Éremért küzdenek

| Munkatársunktól | Sport

Bravúros győzelemmel folytatta szereplését az NB I-es tekebajnokság nyugati csoportjában a Soproni Sörgurítók együttese. A listavezető Balogunyom csapatát 6–2-re múlta felül múlt hétvégén, így továbbra is versenyben van az érmes helyezésekért.

Weinacht János edző–szakosztályvezető elmondta: a Sörgurítók idei eredményeit nagyban befolyásolja, hogy milyen összetételben tudnak pályára lépni egy-egy mérkőzésen. Négy meghatározó játékosuk dolgozik külföldön, az ő szereplésük mindig bizonytalan.

– Annak azért örülök, hogy a hazai pályán rendezett mérkőzéseket így is meg tudtuk nyerni, a legutóbbi, Balogunyom elleni magabiztos siker pedig bravúr volt, hiszen a Vas megyei csapat vezeti a tabellát – mondta a szakosztályvezető. – Ősszel több olyan vereségünk is volt, amikor tíz fa alatti különbséggel maradtunk alul, bízom benne, hogy a folytatásban az ilyen kiélezett mérkőzéseken végül felénk billen a mérleg nyelve. Jó jel, hogy a legutóbbi idegenbeli meccsünkön már győzni tudtunk.

Weinacht János kiemelte az ifjúsági csapat szereplését: tavaly minimális különbséggel végzett a bajnokság második helyén, de idén is szép eredményeket ér el. Jelenleg az ötödik pozícióban vannak, ami nagyon jónak számít, főleg úgy, hogy két új játékost is beépítettek a csapatba.

– Külön büszkeség számunkra, hogy ifjúsági együttesünk egyik meghatározó játékosa, Biacsi Bence Dominik meghívást kapott az U18-as nemzeti válogatott keretbe – tette hozzá a Soproni Sörgurítók edző–szakosztályvezetője. – Ez kiváló visszajelzés a sportolónak, de természetesen nekünk is, hiszen azt mutatja, hogy az utánpótlás-nevelésben jó úton jár egyesületünk.

Kapcsolódó cikkek