Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éremeső a tornász lányoknál
A Soproni Torna Club arany­érmes serdülő csapata: Csiszér Júlia, Hámori Panka, Faragó Réka, Zrínyi Zselyke, Sebestyén Nóra. Fotó: Soproni Torna Club

Csapatban és egyénileg is jól szerepeltek a serdülő és ifjúsági versenyzők

Éremeső a tornász lányoknál

| Rázó László | Sport

Igazi éremesőt hozott a Soproni Torna Club versenyzőinek a Budapest–vidék serdülő és ifjúsági tornászbajnokság. Kőhidiné Fleck Szilvia, az STC szakosztályvezetője elmondta: a legnagyobb meglepetést a serdülő lányok okozták.

– Új összetételű, fiatal csapat versenyzett most a serdülőknél, és nagyon jól sikerült a bemutatkozásuk – kezdte Kőhidiné Fleck Szilvia. – A Csiszér Júlia, Faragó Réka, Hámori Panka, Sebestyén Nóra, Zrínyi Zselyke alkotta csapat nagy meglepetésünkre gyönyörű, hibátlan gyakorlatokkal megnyerte a versenyt! És itt még nem volt vége, igazi éremesőt produkáltak a lányok: Zrínyi Zselyke egyéni összetettben bronz-, ugrásban pedig aranyérmet szerzett. Hámori Panka korláton harmadik lett, gerendán bajnoki címet ünnepelhetett, Sebestyén Nóra pedig gerendán lett bronzérmes.

A szakosztályvezető hozzátette: a serdülő korosztály második csapata is nagyon szépen szerepelt, hiszen a Gárdonyi Jázmin, Orbán Rebeka, Tóth Léna, Vidó Virág, Vigh Piroska alkotta csapat a hetedik helyet szerezte meg.

Ifjúsági korosztályban szintén komoly eredmény, hogy a Csete Luca, Hámori Borka, Pölz Tímea, Sugár Krisztina, Soós Vivien alkotta csapat a második helyen tudott végezni. Az ezüstérem szebben csillog, ha hozzátesszük, hogy a felkészülés során sérülések és betegségek hátráltatták a lányokat. Soós Vivien egyéni összetettben és korláton szerzett bronzérmet, Csete Luca pedig gerendán állhatott a dobogó harmadik fokára. A Kerényi Dzsenifer, Vidó Hanna, Schey Dorottya alkotta második csapat kiegyensúlyozott versenyzéssel az ötödik helyet szerezte meg.

– Végre elhitték a lányok, hogy képesek jó eredményeket elérni, még úgy is, hogy nem voltak mindig optimisták és motiváltak a felkészülés alatt – tette hozzá Kőhidiné Fleck Szilvia. – Voltak kétségek, félelmek, csalódások, de a kitartásuk és a kemény munka meghozta az eredményét. Csete Ágnes, Szűts Judit, Főző Csaba és Horváth Imre edző társaim segítették a lányokat a felkészülésben, nagy köszönet illeti őket munkájukért.

Kapcsolódó cikkek