Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Érmes Darazsak

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Darazsak Sportakadémia kadett csapata bronzéremmel, a serdülők arannyal zárták az idei szezont. A szakmai igazgató elégedett a fiatalok teljesítményével.

Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató szerint nem csak az eredmények miatt pozitív az idei szezon mérlege. A Soproni Darazsak Sportakadémia alapvető feladata ugyanis, hogy profi, felnőtt játékosokat képezzen. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a kiélezett szituációkban, például egy bajnoki döntő bronzmérkőzésén vagy fináléjában is kiemelkedően tudjon teljesíteni egy-egy játékos.

– Örömmel láttuk, hogy az edzéseken tanultak visszaköszönnek az egyes csapataink fontos mérkőzésein, hiszen erről szól az élsport – mondta a szakember. – Tizenhárom kiemelt játékost képzünk a Darazsak Sportakadémián, bízom benne, hogy belőlük egykor nemzetközi szintű, válogatott kosarasok lehetnek. Most is ők voltak azok, akik a Darazsak meccsein húzóemberek voltak, de a korosztályos válogatottakban is letették névjegyüket.

Czukorné Hollós Anna hozzátette: sajnálatos, hogy a junior csapatukban három játékos is súlyos sérülést szenvedett a szezonban. Az viszont örvendetes, hogy a sportakadémiáról kikerülő játékosok közül egyre többen kapnak komolyabb szerepet a nagycsapatban, a Sopron Basket együttesénél.

– Idén öt fiatal kapott több-kevesebb játéklehetőséget, közülük négyen – Czukor Dalma, Varga Sára, Varga Kamilla és Pfeiffer Virág – a Darazsaktól került a Sopron Baskethez, egyedül Varga Alíz volt az, aki Budapestről érkezett városunkba – folytatta Czukorné Hollós Anna. – A sportakadémia szakembereinek a legjobb visszaigazolás, ha látják, hogy egy játékos a felnőtt bajnokságban vagy akár az Euroligában is megállja a helyét. A következő szezon csapatában is bizonyíthatnak fiataljaink, hiszen idén augusztusban lesz egy kiválasztási folyamat. Ennek az a lényege, hogy további három játékos lehet majd kerettag a nagycsapatnál, mondanom sem kell, hogy ez mekkora lehetőség a Darazsaknak.

Kapcsolódó cikkek